Buna
La firma la care lucrez nu au fost intocmite proceduri, politici contabile.
Nelamurirea mea este ca este vorba de 2 manuale separat?
http://www.contacafe.ro/topic13738.html ... 6c6#p22335-am gasit acesta pe forum, oare este bun?
POLITICI SI PROCEDURI CONTABILE
Re: POLITICI SI PROCEDURI CONTABILE
Da sunt doua chestii separate:
- procedurile (cum se face/procedeaza; de exemplu: se inregistreaza intrarea marfurilor pe baza de NRCD/NIR)
- manualul propriu zis in care se trec conturile si implicatiile contabile si fiscale.
- procedurile (cum se face/procedeaza; de exemplu: se inregistreaza intrarea marfurilor pe baza de NRCD/NIR)
- manualul propriu zis in care se trec conturile si implicatiile contabile si fiscale.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumesc frumos.Ma puteti ajuta cu modele?
DIn ce-ati vazut pe legatura pe care ati publicat-o un manual are cel putin 75 de pagini daca nu mai multe.
Procedurile sunt aproximativ la fel.
Cred ca tot pe acolo puteti gasi ceva legat de proceduri.
Ordinul 1802/2014 (fostul 3055/2009) este de fapt acelasi lucru cu manualul de proceduri si politici contabile cu mici "ajustari".
Adica nu puteti sa va "departati" de litera lui 1802 nici sa scrieti mai putin decat spune acolo.
"Procedurile" se "adapteaza" in functie de obiectul de activitate. Nu pot sa am constructii acolo unde am numai vanzare amanunt.
Chestii din astea.
Procedurile sunt aproximativ la fel.
Cred ca tot pe acolo puteti gasi ceva legat de proceduri.
Ordinul 1802/2014 (fostul 3055/2009) este de fapt acelasi lucru cu manualul de proceduri si politici contabile cu mici "ajustari".
Adica nu puteti sa va "departati" de litera lui 1802 nici sa scrieti mai putin decat spune acolo.
"Procedurile" se "adapteaza" in functie de obiectul de activitate. Nu pot sa am constructii acolo unde am numai vanzare amanunt.
Chestii din astea.
Multumesc!
Si ONG-urile fara ectivitati economice trebuie sa aibe Politici si proceduri contabile?
nu.
Ultima oară modificat Sâm Apr 25, 2015 5:42 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Politicile contabile sunt obligatorii la ONG-urile care ţin contabilitate în partidă dublă, indiferent ca au sau nu activităţi economice.
pct. 7.1. din OMEF 1969/2007.
pct. 7.1. din OMEF 1969/2007.
Marian Apetre
Din nefericire ApetreM are dreptate.
In sensul ca trebuiesc intocmite.

In sensul ca trebuiesc intocmite.