ore lucrate sambata

muscalud

ore lucrate sambata

#1 Mesaj de muscalud »

Buna ziua,

Am angajati cu norma de lucru de 8 ore/zi, sambata lucreaza cate 3 ore si li se acorda liber in urmatoare zi de luni.
Cum se evidentiaza in statul de plata orele de sambata lucrate?
Adica daca sunt 20 zile lucratoare intr-o luna atunci avem 160 de ore lucrate + 2 sambete lucrate a cate 3 ore inseamna un total de ore lucrate de 166.
Cum evidentiez in statul de plata ca s-au lucrat 166 e ore?

Multumesc.

balazse

Re: ore lucrate sambata

#2 Mesaj de balazse »

Eu nu inteleg, cum se poate sa aiba 166 de ore lucrate daca doua zile de luni a fost liber?

muscalud

#3 Mesaj de muscalud »

Pai cele 2 zile de luni sunt zile libere plătite și se iau în calcul la numărul total de ore lucrate în luna.

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Dupa parerea mea, nu se procedeaza corect. In primul rand, pentru 3 ore de week-end nu-i platesti suplimentar 8 ore, ci 3 ore.
Dar in cazul tau nu cred ca este cazul.
Ziua de luni face parte din ziua de repaus saptamanal, in consecinta, pentru orele lucrate sambata trebuie sa-i platesti doar sporul de week-end.
Daca numarul de ore lucrate, inclusiv cele lucrate in zilele de week-end, depasesc numarul de ore lucratoare din luna, atunci trebuie sa-i acorzi zile libere platite (in urmatoarele 60 de zile), sau sa-i platesti un spor de ore suplimentare, care nu poate fi mai mic de 75%, din salariul de incadrare.

todaz

#5 Mesaj de todaz »

Avem cazuri cand se lucreaza mai mult de 12 ore, primesc si bani de diurna pe ziua respectiva.
Ar trebui sa-i acord spor de ore suplimentare sau pot compensa si cu zile libere?

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

Te rog sa fi mai explicit. De ce se acorda diurna? Despre ce ore suplimentare este vorba?

todaz

#7 Mesaj de todaz »

Scuze. Se duc la un client sa zicem care este la 200 km si pana se intorc depasesc 12 ore si atunci ii pot acorda diurna.
Dar trebuie sa ii platesc si ore suplimentare, ceea ce nu vrea seful ci sa-i acord liber a doua zi.Ii acord ore libere cu cat a depasit cele 8 ore in ziua precedenta?

Si daca pleaca pe traseu sambata atunci trebuie sa-i dau liber sa zicem luni si trebuie sa-i mai acord si spor de sf.saptama?

Procentajul la spor nu este reglementat, nu?

pinteae

#8 Mesaj de pinteae »

Daca se deplaseaza la client si isi desfasoara activitatea la sediul principal sau secundar al acestuia, in intervalul celor 8 ore, iar restul orelor le petrece pe traseul la/de la client, atunci nu vad de ce i-ai acorda ore suplimentare. Se ponteaza normal si primeste diurna. Atentie la diurna din zilele de repaus saptamanal.
Daca lucreaza sambata, atunci trebuie sa-i acorzi un interval, de minim 48 de ore, de repaus saptamanal, plus un spor de week-end, pe care-l stabilesti prin ROI sau CCM.

todaz

#9 Mesaj de todaz »

Multumesc!

Ar fi ok daca i-as da doar diurna, ma gandeam ca se leaga cei de la itm ca ii pontez doar opt ore, si nu platesc timpul petrecut pe drum.

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

diurna e pentru "timpul petrecut pe drum".. :|
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

todaz

#11 Mesaj de todaz »

Multumesc!

Scrie răspuns