Buna ziua,
am citit ce sa discutat pe acest subiect dar am unele nelamuriri.
Am inteles ca trebuie facute ajustarile si la stocuri, la data anularii codului de TVA(confirmarii de la ANAF) Se face ajustarea si se trece in decontul 300 daca ma incadrez in timp, la pozitia regularizari/ajustari, sau in declaratia 307, daca nu ma incadrez in termen.Tot atunci trebuie sa si platesc TVA-ul dedus pt acea marfa din stoc.Il platesc. Apoi emit o factura cu TVA, cu marfa din stoc ( nu din achizitii noi de marfa), pe care trebuie sa-l colectez, sa-l dau la stat. In concluzie platesc de 2 ori TVA-ul la marfa ce o am in stoc si o vand? Exista situatia in care sa nu emit factura cu TVA, pe marfa din stoc, si nu trebuie sa platesc acel TVA(colectat)???:(
Anulare inregistrare in scopuri de TVA din oficiu
Re: Anulare inregistrare in scopuri de TVA din oficiu
Nu, nu există. Aveți obligația de a solicita reînregistrarea în scopuri de TVA, după o anulare din oficiu dacă anularea s-a făcut pentru depunere de decont pe zero sau nedepunere de decont sau după dispariția cauzei ce a dus la anularea din oficiu.
Până la reînregistrarea în scopuri de TVA aveți obligația de a colecta TVA pentru orice livrare ce reprezintă operațiune impozabilă dpvd al TVA.
Până la reînregistrarea în scopuri de TVA aveți obligația de a colecta TVA pentru orice livrare ce reprezintă operațiune impozabilă dpvd al TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Anulare inregistrare in scopuri de TVA din oficiu
Va multumesc pentru raspuns!