Contract de mandat - decl. 010

andreis491

Contract de mandat - decl. 010

#1 Mesaj de andreis491 »

O asociatie de proprietari fara salariati, care isi plateste presedintele prin contract de mandat are obligatia depunerii formularului 010 pentru luare in evidenta a impozitul pe venituri din salarii, cas, cass si fond de risc?

septimiuv

Re: Contract de mandat - decl. 010

#2 Mesaj de septimiuv »

Da.

robut

#3 Mesaj de robut »

Buna ziua,
o sc vrea sa colaboreze cu o pfa pentru vanzare marfa cu contract de mandat si persoana fizica va fi platita cu un procent din vanzari.
Nu am mai avut asemenea contracte si nu stiu ce presupune, de aceea rog un pic de ajutor:
1.voi intocmi stat de plata si voi retine toate contributiile mai putin fond de garantare?
2.voi declara in d 112?
3.unde introduc contractul in saga?
ce implicatii mai sunt....am intrat in panica...parca vad ca nu pot pleca in concediu....

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Dacă e pfa, se emite factură de către PFA pentru serviciile prestate. Acestea trebuie prestate în baza unui contract, trebuie să fie reale iar activitatea PFA pentru a fi considerată ca independentă trebuie să reflecte criteriile specifice aprobate de codul fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

robut

#5 Mesaj de robut »

La inceput asa am gandit si eu, insa pentru a ma documenta mai bine am inceput sa citesc si se pare ca nu am fost atenta.....
stat plata, contributii sociale, impozit, d112......se fac doar in cazul in care sc incheie un contract de mandat cu o persoana ........am sa mai citesc mai mult cand am timp, vreau sa-mi fie clare toate aspectele.
Mi-ai fost de mare ajutor, ca de obicei de altfel.
Multumesc frumos.

Scrie răspuns