concediu medical

Chestiuni specifice programului SAGA PS
bogdanr479

concediu medical

#1 Mesaj de bogdanr479 »

Am o prietena care a fost in concediu medical,internata 2 saptamani in spital pentru o operatie.S-a accidentat la picior in timpul liber,deci nu este accident de munca.
Intrebarea este urmatoarea:
-pe perioada in care a fost internata in spital,concediul medical se plateste 100%,chiar daca este de gradul 01 ?(din cate stiu gradul 01 se plateste 75%,dar nu stiu daca pe perioada in care esti in spital,se plateste 100% sau tot 75%....)
-cand trebuie sa primesti salariul,cuprinzand si concediul medical,se face o medie pe ultimele 6 luni? (asa i-a explicat contabila de la firma unde lucreaza si ea considera ca i-a dat prea putini bani );
-daca imi poate spune cineva cu rabdare,cum se calculeaza concediul medical si daca imiputeti da undeva unde sa pot citi despre concediul medical.
Va multumesc si astept raspunsul vostru.

balazse

Re: concediu medical

#2 Mesaj de balazse »

In primul rand, certificatul medical nu are legaruta cu Saga PS (atentie la sectiunea de postare).
Daca certificatul medical are cod 01 atunci se va plati cu 75%, indiferent ca stai in spital sau nu (doar daca ar fi fost cu cod de urgenta 06 ar fi fost achitat cu 100%).
Media este cea de pe ultimele 6 luni (aici se ia in calcul salariul pe baza careia s-a calculat CCI si nr de zile lucrate), iar indemnizatia se plateste impreuna cu salariul.

Despre concediul medical ar trebui sa citesti OUG.158/2005:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/66305
Despre certificatul medical ar trebui sa citesti aici:OUG.233/2006:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/70066

bogdanr479

Re: concediu medical

#3 Mesaj de bogdanr479 »

Multumesc de ajutor.
Nu e vb de saga PS.Firma este un SRL.
Problema era ca ea primise prea putini bani si nu intelegea dc.
Multumesc inca odata!

Scrie răspuns