Buna ziua,am o rugaminte,nu stiu cum sa inregistrez achizitia de marfa cu tva 9% ,nici vanzarea ei pe baza de bon fiscal.Marfa am introdus-o la intrari si la tva am modificat manual tva-ul 9%,dar pe articole contabile nota nu mi-a calculat-o corect,asa ca am modificat nota pe articole contabile,dar cand devalidez luna respectiva mi se sterge modificarea facuta.iar la vanzari tot asa nu imi calculeaza cu tva 9% chiar daca eu introduc manual 5311-707 baza fara tva si 5311-4427 val tva-ului ,valoarea tva-ului ramane corect,dar baza si valoarea cu tva sunt gresite,le calculeaza cu tva 24%.
Cred ca trebuie facuta ceva setare din program,dar nu stiu cum,ma ajutati va rog cu un raspuns.VA MULTUMESC ,ANTICIPAT!!!
TVA 9%
- fagarasa176
Re: TVA 9%
Pentru PopR
Bine ai venit pe forum!
Daca achizitii si vanzari cu 24% si cu 9%, precum lucrezi cu gestiune de tip global-valoric, atunci trebuie sa creezi cate o gestiune pentru fiecare cota de TVA (24 si 9), adica trebuie sa completezi la "gestiuni" coloana "TVA%" (la o gestiune 24, iar la celaltalt 9).
Bine ai venit pe forum!
Daca achizitii si vanzari cu 24% si cu 9%, precum lucrezi cu gestiune de tip global-valoric, atunci trebuie sa creezi cate o gestiune pentru fiecare cota de TVA (24 si 9), adica trebuie sa completezi la "gestiuni" coloana "TVA%" (la o gestiune 24, iar la celaltalt 9).