Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Administratorul plateste in nume personal, la posta, 5000 catre un executor judecatoresc. La cei 5000 se adauga 60 de lei comisionul postei. Deci am o factura si o chitanta de 5.060 lei, pe numele administratorului. Am doua facturi de genul acesta, s-au facut doua plati.
Cum pot eu sa sting furnizorul? Acesti bani vor fi platiti de catre executor unui furnizor de-al noastru.
Am doua facturi pe persoana fizica de 5.060 de lei si un furnizor de stins. Cei 10.000 nu i-am dat din casierie, i-a adus administratorul. Poprirea respectiva facuta de executor s-a facut si pe numele firmei si pe numele administratorului.
Multumesc!
Factura administrator Posta Romana
Re: Factura administrator Posta Romana
Plata de 5000 lei e către o persoană, cei 60 către poștă. Sunt două plăți distincte aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Factura administrator Posta Romana
Da, pe mine ma intereseaza cei 5.000, plata comisionului este strict a administratorului, factura fiind pe numele lui.
Cum as putea sa fac inregistrarile contabile ca sa scada furnizorul? As face 401=462, insa firma nu-i datoreaza acesti bani administratorului, si nu are de ce sa-i restituie. Este o datorie comuna a firmei si a administratorului, pe care administratorul a platit-o in nume personal.
Ar trebui doar sa scada furnizorul, fara ca firma sa se incarce cu acesti bani ca datorie fata de administrator.
Cum as putea sa fac inregistrarile contabile ca sa scada furnizorul? As face 401=462, insa firma nu-i datoreaza acesti bani administratorului, si nu are de ce sa-i restituie. Este o datorie comuna a firmei si a administratorului, pe care administratorul a platit-o in nume personal.
Ar trebui doar sa scada furnizorul, fara ca firma sa se incarce cu acesti bani ca datorie fata de administrator.