plati facturi valuta in lei

ionescug551

plati facturi valuta in lei

#1 Mesaj de ionescug551 »

Am preluat o contabilitate cu achizitii intracomunitare la care platile s-au efectuat din contul de lei ,fara a se inregistra si diferente de curs.
Nu pot da actualizare si efectuare reevaluare la sfirsit de luna .Am dat reglare automata dar tot nu pot face reevaluarea.
Nu stiu cum sa reglez aceasta situatie.Ce ma sfatuiti sa fac?

paturcai

Re: plati facturi valuta in lei

#2 Mesaj de paturcai »

Faceti manual prin Articole contabile reglarea corecta.
Exemplu: (furnizor extern)
Avem sold 460 lei care reprezinta 100 EUR (asta este situatia reala) iar in fisa de cont regasim 495 lei.
Mergem in Articole contabile si manual facem NC:
minus 6651 = minus 401.analitic distinct pentru 35 lei (495-460=35)
Dupa ce faceti astfel de reglari (pentru partea de LEI verificati si partea de deviz.
In urmatoarea luna nu veti mai avea probleme.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ionescug551

#3 Mesaj de ionescug551 »

Am reglat coloana neachitat la zi dupa coloana neachitat la final.Nu mi se pastreaza egalitatea in luna urmatoare si imi da acelasi mesaj ('exista terti la care soldul in valuta nu este egal cu suma facturilor neachitate.Acestia au debifata optiunea de preluare in calculul diferentelor de curs.Trebuie sa reglati sumele de la coloana 'neachitat la zi' ).

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Inseamna ca aveti eronat si partea de devize. Adica atunci cand mergeti in situatia tertilor (client/furnizor) alegeti moneda si vedeti daca aveti diferente si in devize. Daca da, reglati acele diferente in devize si apoi restul in lei.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ionescug551

#5 Mesaj de ionescug551 »

Am facut tot ce spuneti dar cind dau inchidere tot nu-mi recalculeaza pentru acestfurnizor diferentele de curs si nici nu se mentin modificarile in luna urmatoare.

balteanuc692

#6 Mesaj de balteanuc692 »

Ati validat o luna in spate, ati platit dupa care ati devalidat acea luna. Asta ar trebui sa fie fenomenul. Anulati plata, devalidati si revalidati dupa care platiti iar.

Scrie răspuns