concediu fara plata

tomad456

concediu fara plata

#1 Mesaj de tomad456 »

buna ziua,
va rod sa ma ajute cineva in urmatoarea problema
-am o salariata angajata cu 1/2 norma pentru vinzari in tirguri,piete si oboare, pe care am angajat-o cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pe care datorita conditiior admosferice nu o pot folosii in perioada rece si nici nu o pot baga in alta gestiune.
singura solutie este concediu fara plata ,pentru ca nu vreau sa o pierd.
intrebare
cit timp o pot tine in concediu fara plata?

va multumesc f.mult anticipat

pinteae

Re: concediu fara plata

#2 Mesaj de pinteae »

Salariatul nu este un obiect sa-l pierzi. Concediu fara plata este o optiune personala a salariatului, nu o metoda de a-l tine legat de firma. Salariatul are si el nevoile lui in perioada respectiva. Este normal sa-l tii angajat dar fara sa-l platesti?
Oricum, indiferent de perioada din contract (determinata/nedeterminata), daca doreste sa plece din firma, va pleca.

Avand in vedere caracterul sezonier al activitatii desfasurate de salariat. De ce nu il angajezi pe perioada determinata? Lucreaza in perioada sezonului "cald" (primavara-toamna), urmand ca in perioada de iarna sa beneficieze de somaj?
Eugen Pintea

tomad456

#3 Mesaj de tomad456 »

si totusi ea doreste concediu fara plata,nu pot sa-i fring voia, ca atare cit poate sta in cfp?

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Daca ea doreste si firma ii aproba, atunci este ok. Atunci te sfatuiesc sa consulti Regulamentul intern sau CCM (daca exista), ce prevad referitor la durata concediului fara plata si sa procedezi in consecinta. Daca nu este prevazuta o durata maxima, pentru care se poate acorda CFP, atunci ramane la latitudinea partilor sa decida asupra perioadei. In legislatia muncii nu exista o perioada minima sau maxima, a CFP, cu exceptia celui de studii.
Eugen Pintea

Scrie răspuns