cont banca fara analitic

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
halastauanc

cont banca fara analitic

#1 Mesaj de halastauanc »

cineva care lucreaza in saga de mult timp, a avut doar un cont de banca, iar la preluare , la inceputuri nu si-a facut analitic pentru acesta si a lucrat asa cu el. acum a aparut o problema: un client ii va face o plata in trezorerie, si acum chiar ca-i trebuie analitice. trebuie sa repare treaba cu analiticele si asta se face din " intretinere bd" - modificare coduri- modificare cont contabil . eu asa zic. nu?

herganiec

Re: cont banca fara analitic

#2 Mesaj de herganiec »

da. de acolo.. creati conturi analitice la 5121...
apoi mergeti la modificare cont(cum ati zis) si din 5121 transferati in 5121.01... banca 1.. iar 5121.02 ramane Trezoreria.
in banca veti alege fiecare cu analiticul lui.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

halastauanc

#3 Mesaj de halastauanc »

Multumesc mult. As dori sa va mai intreb, ca n-as vrea sa dam ceva peste cap... e vorba de luna noiembrie cand s-a lucrat oricum si cu banca. Creerea de analitice si modificarile din intretinere bd ,le facem inainte de a inchide oct si dupa aceea lucram in nov cu analiticele. Eu asa m-am gandit. Sau? Multumesc de ajutor.

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Nu conteaza cand faceti operatiunea respectiva
In momentul cand dai modificare cont contabil toate NC vor fi mutate de pe contul vechi pe cel nou, in exemplul de fata de pe contul 5121 pe contul 5121.01
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns