Ajustare la suspendare firma prin ORC.

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mariuspaloaie0103

Ajustare la suspendare firma prin ORC.

#1 Mesaj de mariuspaloaie0103 »

Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine cu o informatie. O firma se suspenda prin ORC. Se anuleaza codul de tva. Ce implica ajustarea de tva? Mijloace fixe , bunuri capital , stocuri, servicii neutilizate , investitii in curs? ...sau doar mijloace fixe si bunuri de capital? Cine a avut caz?

tomac

Re: Ajustare la suspendare firma prin ORC.

#2 Mesaj de tomac »

Tot - vedeți art.148 și 149 CF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mariuspaloaie0103

#3 Mesaj de mariuspaloaie0103 »

Multumesc. Le-am citit si recitit. Nu am vazut stocuri , iar despre investitii aflate inca in 231 nu e clar.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Normele de aplicare la art.148
(6) În baza art. 148 alin. (1) lit. a) şi c) din Codul fiscal, persoana impozabilă trebuie să ajusteze, la data modificării intervenite, taxa deductibilă aferentă bunurilor de natura stocurilor, serviciilor neutilizate, activelor corporale fixe în curs de execuție, activelor corporale fixe, altele decât cele care sunt considerate bunuri de capital conform art. 149 din Codul fiscal, în situația în care persoana impozabilă pierde dreptul de deducere a taxei. Ajustarea reprezintă în această situație anularea dreptului de deducere a taxei pe valoarea adăugată deduse inițial și se evidențiază în decontul de taxă aferent perioadei fiscale în care a intervenit evenimentul care a generat ajustarea. Persoana impozabilă realizează aceste ajustări ca urmare a unor situații cum ar fi:
a) modificări legislative;
b) modificări ale obiectului de activitate;
c) alocarea de bunuri/servicii pentru operațiuni care dau drept de deducere şi ulterior alocarea acestora pentru realizarea de operațiuni care nu dau drept de deducere. Se includ în această categorie şi vehiculele pentru care nu a fost limitat dreptul de deducere conform art. 145^1, în situația în care are loc o modificare de destinație, respectiv sunt utilizate pentru activități care impun limitarea dreptului de deducere la 50%, conform art. 145^1 din Codul fiscal;
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns