I.I subventii FEADR

suiuganl

I.I subventii FEADR

#1 Mesaj de suiuganl »

Buna, rog ajutor de la d-voastra: Intreprindere I. platitoare de tva, contabil. partida simpla achizitioneaza prin FEADR un mij. fix - tractor luna august 2015, plata prin banca cu op in val. de 200.000 lei(100.000 titular intrep.- 100.000 bani primiti pt. I.I cu contract imprumut de la o cunostinta). La receptia tractorului si verificarea dosarului de achizitie cei de la feadr resping ca neeligibila suma de 600 lei , adica din subventia de 70% din valoarea totala 140.000 lei - 600 lei se primeste in luna 10.2015 139.400 lei. Dupa primirea acesteia in banca sa facut plata imprumutuli de 100.000 lei iar restul din subventie 39.400 lei tit. intreprinderii face plati si ridicari din banca pt. diverse materiale consumabile, combustibil,salarii etc...
Intrebarile sunt:
1. Cum inregistrez cota parte a subventiei pt. amortizarea util. in contabilitate 200.000 lei/4 ani/12 luni= 4.166,67 lei/luna ( din 4.166,67 lei *70% cota parte din subventie adica 2.916,67 lei suma pe care o trec la venituri impozabile pt. ca amortizarea sa fie deductibila?
2. Ridicarile/platile din banca pe care le-am enumerat mai sus sunt cheltuieli deductibile daca sunt achitate din subventie sau sumele respective le trec pe venituri?
3.Comisioanele bancare sunt. chelt. deductibile daca sunt achit. din subvetia primita?

tomac

Re: I.I subventii FEADR

#2 Mesaj de tomac »

1. Nu. Veți considera cota parte din amortizare ca fiind nedeductibilă fiscal.
2. Nu. Ridicările sau depunerile sunt simple operațiuni de încasare sau plată nu venituri ori cheltuieli. Încasarea subvenției este încasarea unui venit. Dar a unui venit neimpozabil. Achiziția oricărui bun sau serviciu pentru care s-a primit subvenția este o achiziție de cheltuieli nedeductibile sau a cărei amortizare este nedeductibilă proporțional cu partea subvenționată.
3. Sunt deductibile dacă subvenția nu s-a acordat și pentru acoperirea acestui tip de cheltuieli.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

suiuganl

PFA cresterea animalelor

#3 Mesaj de suiuganl »

Buna ziua, solicit ajutor.
Am infintat un PFA si proiect - cresterea animalelor pt. lapte si vanzare vitei. La data infintarii PFA si depunerii proiectului animalele erau pe numele meu pf, intrebarea este:
1. trebuie animalele sa intre in patrimoniu pfa? sa fie vandute la PFA de catre mine cu cvc sau contract de comodat? pentru ca conform proiect trebuie vanzare lapte si vitei PFA.
Multumesc

Scrie răspuns