Doamnelor și domnilor, e prima dată când fac această operație și sunt pierdut în ceață.
Mă ajută cineva să înțeleg rubricile din acest ecran? Eu am doar cheltuieli deductibile integral, deductibile 50% și nedeductibile. Sunt neplătitor de TVA.
1- "Cheltuieli deductibile" - valoarea aceasta reprezintă sumele înregistrate ca deductibile integral plus jumătate din cele înregistrate ca deductibilele 50%?
2- "Cheltuieli nedeductibile partial sau integral" - reprezintă sumele înregistrate ca nedeductibile plus cealaltă jumătate de la cele înregistrate ca deductibile 50%?
3- "din care nedeductibile (aferente autoturismelor)" - ???? - la mine apare zero. Ce s-ar afișa aici și în ce condiții?
4- "Cheltuieli nedeductibile" - mai jos în ecran - am afișat detaliile și am văzut că sunt cheltuielile declarate ca nedeductibile integral. Care este diferența între acestea și cele de la 2 (de ce se evidențiază separat)?
Mulțumesc.
informații în fereastra "Închidere an"
Re: informații în fereastra "Închidere an"
1.-2. Ai inregistrat pe tip de "chelt deductibil" (ex: 001, 005), iar la intrari ai utilizat in partea de jos trei optiuni: nimic, N50 si integral.
Din totalul inregistrat pe acel tip cheltuila, la "deductibil" o sa iti apara partea care a fost deducitibila (adica unde nu ai selectat "N50" sau "integral", precum 50% la acelea unde ai selectat "N50"), iar la "cheltuieli nedeductibile partial sau integral" o sa iti apara cheltuielile nedeductibile (adica 50% la acelea unde ai selectat "N50" si toate sumele unde ai selectat "integral").
3. Partea din amortizarea lunara la autoturisme care depaseste limita de 1.500,00 lei.
4. Apar acele inregistrari unde ai utilizat tip de cheltuiala "chelt. nedeductibile" (ex: 003, 004, 006).
Din totalul inregistrat pe acel tip cheltuila, la "deductibil" o sa iti apara partea care a fost deducitibila (adica unde nu ai selectat "N50" sau "integral", precum 50% la acelea unde ai selectat "N50"), iar la "cheltuieli nedeductibile partial sau integral" o sa iti apara cheltuielile nedeductibile (adica 50% la acelea unde ai selectat "N50" si toate sumele unde ai selectat "integral").
3. Partea din amortizarea lunara la autoturisme care depaseste limita de 1.500,00 lei.
4. Apar acele inregistrari unde ai utilizat tip de cheltuiala "chelt. nedeductibile" (ex: 003, 004, 006).
Mulțumesc.
Încă o întrebare: dacă afișez detaliile la "Cheltuieli deductibile" apare o listă, aici și cele înregistrate cu N50% apar cu valoarea totală - este corect?
Încă o întrebare: dacă afișez detaliile la "Cheltuieli deductibile" apare o listă, aici și cele înregistrate cu N50% apar cu valoarea totală - este corect?
Acolo o sa iti apara toate inregistrarile pe tip "chelt deductibil", integral cu "N50" si integral cu "intregral".
Îmi pare rău, nu înțeleg răspunsul.
Ce înseamnă că apar "integral cu "N50" si integral cu "intregral""?
Mulțumesc.
Ce înseamnă că apar "integral cu "N50" si integral cu "intregral""?
Mulțumesc.
Inseamna ca apar toate sumele integral indiferent ce ai selectat la "intrari" la partea de "nedeductibil", si le-ai inregistrat pe un tip de "chelt deductibile".