Va rog asigurati-ma ca procedez corect. Stiu ca e subiectul foarte uzat, am tot citit pe forum si ma gandesc ca poate nu procedez bine.
TVA la incasare- plata lunara. sute de facturi intrare si zeci de facturi storno si pentru luna in curs si pentru luna trecuta.
Am o factura storno , din care, doaua pozitii sunt storno cu 24% tva si restul 20% tva.
1. Inregistrez factura cu minus cu tva-urile aferente , la REGLARE/STORNARE ,asociez suma celor doua pozitii din facturile neachitate din 2015 cu tva 24% iar restul asociez cu facturile de anul acesta cu 20% neachitate. Validez factura storno.
2. fac o plata prin banca la furnizorul respectiv. Sting din facturile neachitate , care mai sunt vechi si restul noi , in ecranul care se deschide. Validez plata.
3 . ma duc la situatie furnizori , imediat dupa plata, si...( aici e aici), intru pe furnizorul respectiv si apas butonul reglare din dreapta sus, si .. dau reglare , se deschide un ecran , la mine e gol . Apas reglare automata , butonul din stg jos sub FIFO, bifez FIFO? sau fac altceva?
Aici la punctul 3 nu sunt eu in clar si tot timpul am impresia ca nu fac corect , pentru a avea o situatie corecta la furnizori. Am tot citit si cautat pe forum, pe blog si nu am gasit concret , pana la capat . Am asa multe facturi mici storno ca ma zapacesc de cap. Va rog si multumesc.
facturi cu minus
Re: facturi cu minus
1. Poate ar fi mai bine sa introduci factura de minus de doua ori, o data cu valorile de 24% si o data cu valorile de 20%.
2. Inchizi conform celor specificate in ordinul de plata, in caz contrar plateste cele mai vechi.
3. Daca ecranul este in partea de sus gol, ce mai doresti sa reglezi? Oricum facturile de minus le-ai reglat deja la validare.
2. Inchizi conform celor specificate in ordinul de plata, in caz contrar plateste cele mai vechi.
3. Daca ecranul este in partea de sus gol, ce mai doresti sa reglezi? Oricum facturile de minus le-ai reglat deja la validare.
-
1. Daca inregistrez aceeasi factura de doua ori, acelasi numar , nu o sa am probleme cu declaratia 394, la numarul de facturi ?
2si 3 .m-am linistit, inseamna ca procedez corect si am citit prea mult pe forum.M-am uitat si la tutorial si am trait cu impresia ca mai trebuie sa fac niste lucruri , pe care eu nu le fac.
2si 3 .m-am linistit, inseamna ca procedez corect si am citit prea mult pe forum.M-am uitat si la tutorial si am trait cu impresia ca mai trebuie sa fac niste lucruri , pe care eu nu le fac.
1. Verifici si daca este cazul modifici manual (iricum foarte multe de acest gen nu cred ca ai).
2. Daca mergi la situatie furnizori/clienti apesi pe butonul "afiseaza numai pozitiile cu diferente la neachitat" o sa iti apar acei parteneri care trebuie sa le verifici amanuntit.
2. Daca mergi la situatie furnizori/clienti apesi pe butonul "afiseaza numai pozitiile cu diferente la neachitat" o sa iti apar acei parteneri care trebuie sa le verifici amanuntit.