Impozitul pe dividende repartizate dar neachiatate in 2015, trebuia declarat in D100 din decembrie si achitat pana pe 25.01.2016, nu?
Am omis sa declar acest impozit in decembrie si implicit nici nu l-am platit si nici dividendele respective nu au fost achitate.
Cum pot corecta acest lucru?
-Pot depune o rectificativa pentru decembrie, desi nu a fost initial declarat?
Va rog sa-mi spuneti cum pot corecta aceasta omisiune?
Multumesc mult!
declaratia 710
Re: declaratia 710
Depui acum pentru decembrie o declaratie initiala si platesti contributia, precum majorarile de intarziere cand se vor institui.
Poti sa anulati decizia AGA, daca este cazul si atunci faceti o noua decizie acum.
Poti sa anulati decizia AGA, daca este cazul si atunci faceti o noua decizie acum.
Situatia este in felul urmator:
-in mai 2015 s-a stabilit la aprobarea bilantului ca profitul se fie repartizat pe dividende.
-in cursul anului 2015 s-au achitat dividende partial de doua ori cu plata impozitului aferent platilor si declararea lui
-a mai ramas o suma de platit ca dividende (nu au avut disponibil suficient ) care nu s-a achitat si pentru care am omis declararea si plata impozitului.
1-Nu cred ca mai pot schimba ceva la decizia de repartizare.Daca da, cum procedez?
2-Firma e micro, deci am depus pentru decembrie o D100 cu impozitul pe micro.
Pot acum sa depun inca o declaratie 100 doar cu impozitul pe dividende? Nu voi primi mesaj de eroare cum ca s-a depus deja o declaratie 100 pentru decembrie?
Multumesc mult pentru ajutor!
-in mai 2015 s-a stabilit la aprobarea bilantului ca profitul se fie repartizat pe dividende.
-in cursul anului 2015 s-au achitat dividende partial de doua ori cu plata impozitului aferent platilor si declararea lui
-a mai ramas o suma de platit ca dividende (nu au avut disponibil suficient ) care nu s-a achitat si pentru care am omis declararea si plata impozitului.
1-Nu cred ca mai pot schimba ceva la decizia de repartizare.Daca da, cum procedez?
2-Firma e micro, deci am depus pentru decembrie o D100 cu impozitul pe micro.
Pot acum sa depun inca o declaratie 100 doar cu impozitul pe dividende? Nu voi primi mesaj de eroare cum ca s-a depus deja o declaratie 100 pentru decembrie?
Multumesc mult pentru ajutor!
1. Poate ai gresit tu cand ai citit decizia, adica in loc sa citesti suma corecta (pentru care s-a platit impozit) ai citit o suma mai mare. Sper ca ai inteles ideea.
2. Faci o noua declaratie D.100 unde vei trece doar pozitia cu impozitul pe dividende, ca urmare nu vor aparea erori, ci doar vei datora majorari.

2. Faci o noua declaratie D.100 unde vei trece doar pozitia cu impozitul pe dividende, ca urmare nu vor aparea erori, ci doar vei datora majorari.
Multumesc mult, Balazse!
Declaratia 100 pentru decembrie cu impozitul pe dividende o fac pe formularul aferent lunii decembrie nu pe cel nou, nu?
Declaratia 100 pentru decembrie cu impozitul pe dividende o fac pe formularul aferent lunii decembrie nu pe cel nou, nu?