tva nedeductibil

peticae228

tva nedeductibil

#1 Mesaj de peticae228 »

Buna ziua, imi poate spune cineva ce ar trebui sa fac ca TVA ajustat (4426 nedeductibil)sa apara diferentiat in balanta, intrucat in balanta la contul 4426 se preia totalul, respectiv si tva deductibil si tva nedeductibil ( la inregistrarea facturilor in intrari bifez I la tva - cand nu il deduc). In D300 preia bine, diferentiaza, doar ca nu corespunde cu jurnalul de cumparari, iar pentru evidentierea lui listez fisa contului 4426 inainte de a inchide TVA, astfel se vede cel deductibil si cel nedeductibil. Daca nu as mai bifa I la facturile de intrare ar trebui sa fac nota 4426 = 4426 cu suma in minus cand ajustez TVA, ca sa apara si in jurnalul de cumparari exact ca in declaratie, cred ca asta ar fi o varianta. Multumesc!

zaineal

Re: tva nedeductibil

#2 Mesaj de zaineal »

Eu pe langa jurnalul de cumparari listez si Nedeductibil 50% si Nedeductibil integral deasemenea listez Facturi inreg in perioada anterioara si astfel se vede clar, ca sumele in decontul 300 sunt preluate corect.

tomac

Re: tva nedeductibil

#3 Mesaj de tomac »

@peticae228
Nu mai faceți confuzie între TVA deductibil și TVA dedus efectiv. E suficientă fișa contului, în care se vede clar pierderea dreptului de deducere. Artificii contabile de genul arătat sunt fără nici un rost.
Am explicat și pe blog că evidența contabilă e una, cea fiscală e alta.
Și încă ceva: acordați puțină atenție modului de a posta. Postați în secțiunea corectă. Această problemă ține de contabilitate nu de utilizarea MarketLine/Publine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns