diferente la intrari
diferente la intrari
Buna ziua,
La verificare date imi apare urmatoarea atentionare:
cont 301.01 stocuri = 1039.20
contabilitate = 1042.80
diferenta = -3.60
Am verificat datele din factura. Diferenta apare din cauza rotunjirii pretului unitar la intrare.
Cum reglez aceasta diferenta?
La verificare date imi apare urmatoarea atentionare:
cont 301.01 stocuri = 1039.20
contabilitate = 1042.80
diferenta = -3.60
Am verificat datele din factura. Diferenta apare din cauza rotunjirii pretului unitar la intrare.
Cum reglez aceasta diferenta?
- fagarasa176
- Mesaje: 8239
- Membru din: Mar Ian 12, 2010 12:00 am
- Localitate: ..la mare...la soare
- Contact:
Re: diferente la intrari
Lasati saga sa calculeze singur pretul unitar
Adica treceti cantitate si valoare iar programul calculeaza automat pretul unitar
Adica treceti cantitate si valoare iar programul calculeaza automat pretul unitar
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Re: diferente la intrari
Asa am procedat.
Deci pe factura am la valoare 813.60 lei si cantitate 180.000 ml.
Pentru a da aceasta valoare ar trebui sa am pret unitar 0.00452.
In Saga sunt doar 4 zecimale si imi duce la stocuri 180.000 ml * 0.0045 lei = 810.00 lei.
Deci pe factura am la valoare 813.60 lei si cantitate 180.000 ml.
Pentru a da aceasta valoare ar trebui sa am pret unitar 0.00452.
In Saga sunt doar 4 zecimale si imi duce la stocuri 180.000 ml * 0.0045 lei = 810.00 lei.
Re: diferente la intrari
Va rog sa imi spuneti cum procedati in asemenea situatii?
Va multumesc!
Va multumesc!
Re: diferente la intrari
In asemenea conditii as lucra la L si nu la ML.
Re: diferente la intrari
dar ce produs este in ML?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Re: diferente la intrari
Este bere la butoi.
Asa am preluat societatea, cu intrari in ML si GR.
Si chiar nu ma duce mintea cum sa procedez in situatia aceasta.
Asa am preluat societatea, cu intrari in ML si GR.
Si chiar nu ma duce mintea cum sa procedez in situatia aceasta.
Re: diferente la intrari
Daca se lucreaza cu asa preturi mici atunci cea mai buna solutie este sa lucrezi cu o unitate de masura mai mare.
Re: diferente la intrari
Asta ar insemna sa modific si retetarul. Este creata reteta de una portie bere a 400 ml. Voi incerca sa trec in retetar 5 portii cu materie prima de 2 L. Dar cred ca pot sa fac aceasta modificare numai dupa ce se consuma ce este pe stoc, iar intrarile de acum incolo sa le operez in L nu in ML.
Va multumesc pentru ajutor.
Va multumesc pentru ajutor.
Re: diferente la intrari
Sau poti crea un articol nou, sa faci un "transfer" prin meniul "intrari", dupa care sa blochezi vechiul articol si sa lucrezi in continuare cu noul articol.
Re: diferente la intrari
Multumesc mult Balasze!
E cea mai buna idee si am mai invatat ceva, nu stiam ca se pot bloca articolele
Acum stiu si imi este de mare de folos, avand o lista lunga de articole care nu se mai folosesc.

E cea mai buna idee si am mai invatat ceva, nu stiam ca se pot bloca articolele

Acum stiu si imi este de mare de folos, avand o lista lunga de articole care nu se mai folosesc.
-
- Mesaje: 42
- Membru din: Mie Feb 08, 2006 12:00 am
Re: diferente la intrari
Buna ziua,cum trebuie procedat la achizitie bere la butoi cu 20% si vanduta cu 9%?Cum fac inregistrarea in Saga.Evidenta global-valorica.Introduc factura cu 20 % si pretul de vanzare e calculat cu 9%,dar la sfirsit de luna nu imi mai da stocul corect.Multumesc
- fagarasa176
- Mesaje: 8239
- Membru din: Mar Ian 12, 2010 12:00 am
- Localitate: ..la mare...la soare
- Contact:
Re: diferente la intrari
Eu zic ca factura de achizitie trebuie tot cu tva 9%
Doar nu ambalezi berea din butoi la sticla sa o vinzi cu 20%
Dar este dor o parere
Doar nu ambalezi berea din butoi la sticla sa o vinzi cu 20%
Dar este dor o parere
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
- Mesaje: 3386
- Membru din: Mie Ian 21, 2009 12:00 am
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: diferente la intrari
E cu 20% la furnizor si e corect. Eu o consider materie prima si merg prin retetar.
- fagarasa176
- Mesaje: 8239
- Membru din: Mar Ian 12, 2010 12:00 am
- Localitate: ..la mare...la soare
- Contact:
Re: diferente la intrari
Merge doar la gestiunea cantitativ-valoric
Daca se merge pe global e cam nasol
Daca se merge pe global e cam nasol

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!