Plata efectuata de un tert

ghermans

Plata efectuata de un tert

#1 Mesaj de ghermans »

BUna ziua ,
Am o situatie in care nu stiu cum sa sting o factura .
Firma A a platit pentru firma B un avans la Firma C in numele firmei B (a trimis OP ) .
Firma A a facut factura de storno .
Firma C a facturat la firma B .Care e metoda de stingere in saga a facturii emisa de firma C ?
Va multumesc .

pinteae

Re: Plata efectuata de un tert

#2 Mesaj de pinteae »

ghermans scrie:...
1. Firma A a platit pentru firma B un avans la Firma C in numele firmei B (a trimis OP ) .
2. Firma A a facut factura de storno .
3. Firma C a facturat la firma B .Care e metoda de stingere in saga a facturii emisa de firma C ?
...
1 si 3 sunt de inteles, dar ce livrare s-a stornat la 2?

La care dintre cele trei firme trebuie sa inregistrezi?

Daca esti la A, atunci este simplu, vei inregistra o creanta fata de B (461 = 5121), in baza unei intelegeri intre cele doua firme.
Daca esti la B, atunci vei receptiona factura si vei stinge datoria catre C printr-o datorie (imprumut) de la A (401 = 462), in baza unei intelegeri intre firmele A si B.
Daca esti la C, atunci vei factura catre B si vei stinge creanta prin banca (5121 = 4111), urmand ca A si B sa-si rezolve situatia.
Dar mare atentie! Daca esti la C, neaparat sa soliciti un document (minuta, protocol, etc.), incheiat intre celelalte doua societati ca sa nu te trezesti peste ceva timp ca firma A solicita sa-i restitui suma virata "eronat".
Eugen Pintea

Scrie răspuns