Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : unui client ii facturam serviciile de suport si mentenanta pentru softul informatic atunci cand ne anunta ca are bani. Acum , in luna martie , ne-a anuntat ca ne poate plati pentru lunile nov-dec 2015 si ian-feb 2016. Pentru nov-dec 2015 vrea sa-i facturam cu 24% pentru ca sunt servicii aferente anului trecut . Intrebarea mea : pot face in martie factura cu TVA 24%? Cum fac inregistrarea in saga? Nu imi permite sa schimb cota de TVA.
Multumesc!
Servicii aferente anului 2015, facturate in 2016
-
Re: Servicii aferente anului 2015, facturate in 2016
Buna, acum nu se mai poate in Saga nu permite 24% tva.
De ce nu ai facturat in dec.2015 pentru cele doua luni si ati fi icasat banii acum.
Plata la 90 zile cum ne permite Tva la incasare.
Poti doar sa-i facturezi la data de acum pe toate lunile dar cu TVA 20%.
Nu stiu ce sa zic. Poate iti mai raspunde si altii care au avut astfel de situatii.
De ce nu ai facturat in dec.2015 pentru cele doua luni si ati fi icasat banii acum.
Plata la 90 zile cum ne permite Tva la incasare.
Poti doar sa-i facturezi la data de acum pe toate lunile dar cu TVA 20%.
Nu stiu ce sa zic. Poate iti mai raspunde si altii care au avut astfel de situatii.
Re: Servicii aferente anului 2015, facturate in 2016
Se poate înregistra și acum în Saga cu tva de 24%. Caută pe forum că s-a mai discutat de zeci de ori.
Nu știu însă cum se poate explica fiscului că se facturează după cum are clientul bani, nu după cum este legal.
Nu știu însă cum se poate explica fiscului că se facturează după cum are clientul bani, nu după cum este legal.