Buna ziua ,
am inreg o factura germania in intrari valuta am ales T de la taxare inversa .Avand in vedere ca firma este neplatitoare de tva in RO ,ne-am inreg in ROI cu achizitii de pana la 10000 euro ,trebuie sa depun declaratia 301 si 390 ?
eu am inreg in contab si mi-a facut 4426=4427 dar cand am facut decl 301 mi-a dat tva de plata
poate nu trebuie sa depun decat 390 ....
alte pareri ?multumesc
decl 301
Re: decl 301
Acum esti neplatitor de TVA si nu te-ai inregistrat in ROI pentru achizitii inracomunitare pana la nivelul a 10.000 eur sau esti neplatitor de TVA inregistrati in ROI pentru achizitii intracomunitare.
Daca faci partea din prima categorie atunci nu vei depune nimic (precum ti s-a facturat cu TVA), iar daca faci parte din a doua categorie atunci vei depune D.390, precum D.301 (adica ai primit o factura fara TVA de la un furnizor inregistrat in ROI).
Daca faci partea din prima categorie atunci nu vei depune nimic (precum ti s-a facturat cu TVA), iar daca faci parte din a doua categorie atunci vei depune D.390, precum D.301 (adica ai primit o factura fara TVA de la un furnizor inregistrat in ROI).
asa am facut ...am introdus factura la intrari valuta am ales T nota contabila mi-a facut-o 4426=4427 dar in decl 301 imi da tva de plata .....sunt srl neplatitor de tva dar inscris in ROI pt achizitii pana la 10000 euro ...am selectat la cui codul AIC at trebui cel de RO
Dacă vă generează notă contabilă 4426=4427 e o problemă în configurare societăți. Este setată firma ca fiind plătitoare de TVA. Nu e bine. Puneți neplătitor în configurare. Și apoi de-validați și re-validați intrarea respectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.