Buna ziua
E corect sa calculeze saga media ultimelor trei luni salariul brut luat de anagajati si impartit la suma zilelor lucratoare si sa se schimbe astfel brutul total realizat? A fost modificari de brut in ultimele trei luni intradevar.
Mi s-a atras atentia ca nu trebuie sa se faca media ci sa se ia in considerare brutul din luna respectiva si atat impartit la nr de zile lucratoare din luna.
Va multumesc
inregistrare concediu de odihna
- fagarasa176
Re: inregistrare concediu de odihna
Cu scuzele de rigoare, chiar daca sincer nu le vad rostul, persoana care v'a atras atentia a citit inainte legislatia in vigoare?cismarui scrie:Mi s-a atras atentia ca nu trebuie sa se faca media ci sa se ia in considerare brutul din luna respectiva si atat impartit la nr de zile lucratoare din luna.
Ca de exemplu chestia aia numita Codul Muncii?
Si d-vs chiar credeti ce spune asa lumea in general fara sa consultati legislatia?
Credeti ca SAGA face ceva "ilegal" sau contrar legislatiei?
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Re: inregistrare concediu de odihna
vedeti ca si alin.1 e foarte important.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”