Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu inregistrarea unui import. Am achizitionat marfa din SUA, transportatorul fiind TNT Curier. Dupa intocmirea DVI, TNT a platit in numele nostru TVA si taxele vamale, dupa care le-a refacturat.
Cum inregistrez acest import in acest caz ?
Multumesc.
Import SUA
Re: Import SUA
Importul îl înregistrați prin intrări - valută. Folosiți poziții tarifare. În ecranul de poziții tarifare introduceți TVA, taxe vamale. Cheltuielile ce intră în baza de calcul a valorii din vamă (cheltuieli de transport cuprinse în DVI și orice alte cheltuieli accesorii facturate de terți și care sunt înscrise în DVI) se includ în coloana repartizat, iar facturile acelor cheltuieli se operează prin facturi asociate.
Validarea intrării va duce la generarea unei note de tip
371=401....marfa
371=446...taxe vamale
4426=462...TVA în vamă
factura TNT de decontare a TVA și taxe vamale plătite în numele tău o operezi prin intrări lei, iar la cont vei pune 446 pentru taxe și 462 pentru TVA. Validarea va duce la generarea notei contabile
446=401...cu valoarea taxelor vamale înscrise în factura de decontare
462=401...cu valoarea TVA înscrisă în factura de decontare
Plata facturii TNT 401=5121
Validarea intrării va duce la generarea unei note de tip
371=401....marfa
371=446...taxe vamale
4426=462...TVA în vamă
factura TNT de decontare a TVA și taxe vamale plătite în numele tău o operezi prin intrări lei, iar la cont vei pune 446 pentru taxe și 462 pentru TVA. Validarea va duce la generarea notei contabile
446=401...cu valoarea taxelor vamale înscrise în factura de decontare
462=401...cu valoarea TVA înscrisă în factura de decontare
Plata facturii TNT 401=5121
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: Import SUA
Multumesc frumos pentru ajutor !