restituire imrumut societate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ivanciuc280

restituire imrumut societate

#1 Mesaj de ivanciuc280 »

Buna seara,
Sa deschidem un nou subiect...
Administratorul unei societati a hotarat sa schimbe sediul social al firmei de acasa la o cladire proprietate a firmei de frica impozitelor locale foarte mari. Toate bune si frumoase, s-au facut modificarile la registrul comertului, totul a mers struna, pana cand a primit notificare de la anaf sa depuna celebrul formular 088. Dupa lungi asteptari pt primirea unui raspuns(vreo 4 luni) a primit o alta notificare sa mai depuna documente justificative(contracte, avize, etc). A adunat toate aceste documente, iar doamna de la anaf a considerat ca sunt prea multe asa ca mai mult de jumatate din documente i-au fost inapoiate. De aici i s-a spus ca o sa mai dureze vreo doua saptamani pana primeste un raspuns. Intre timp, dosarul a fost trimis la antifrauda, deoarece calculatorul care face evaluarea documentelor a descoperit un grad de risc. Si asa a venit si antifrauda si trecut deja si jumatatea celei de a sasea luni de cand se asteapta un raspuns.
Iar acum intrebarea, pt ca s-a descoperit o problema, in sensul ca i s-a restituit imprumutul asociatului prin casa, prin dispozitii de plata cu valori ce depasesc plafonul de 10000 lei/zi. Are cineva un sfat bun pentru prostia asta?
Multumesc!
Scuze pt povestea asta lunga :(

herganiec

Re: restituire imrumut societate

#2 Mesaj de herganiec »

nu vad sa poti rezolva ceva. din pacate.
"....amendă de 10% din suma încasată/plătită care depăşeşte plafonul stabilit de prezentul capitol pentru fiecare tip de operaţiune, dar nu mai puţin de 100 lei."
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

roncovf

#3 Mesaj de roncovf »

Da, dar daca au trecut 6 luni, spune-le sa-ti sufle un kil de pene, s-au prescris.

tudoraf841

#4 Mesaj de tudoraf841 »

daca restituirea se refera la un imprumut anterior datei cand sa restrictionat plafonul de plati catre persoane fizice (mai 2015) nu au ce-ti face.

ivanciuc280

#5 Mesaj de ivanciuc280 »

ultimul contract de creditare este din 05.05.2015, deci ma incadrez la art.16 alin 2 din lege, plus ca pe dispozitie este trecut si nr contractului in baza caruia s-a restituit suma

tudoraf841

#6 Mesaj de tudoraf841 »

da. cred ca din 09.05.2015 a intrat in vigoare plafonarea catre pf asa ca este ok

Scrie răspuns