Buna ziua,
Firma este comisional vamala, platitoare de TVA, factureza intocmirea unei declaratii de export in vama.
Nu are legatura nici exportul, nici cu transportul.
Factura catre client trebuie facturata cu TVA sau fara? Mai jos am inteles ca este fara TVA.
Ordin 103/2016:
ART. 4
(1) Sunt scutite de taxă, potrivit prevederilor art. 294 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, prestările de
servicii, inclusiv transportul şi serviciile accesorii transportului, altele decât cele scutite conform
art. 292 din Codul fiscal, legate direct de exportul de bunuri.
(2) Scutirea de taxă prevăzută la art. 294 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, pentru serviciile de
transport de bunuri legate direct de exportul de bunuri, se justifică de prestator în măsura în care
locul prestării serviciilor este considerat a fi în România, în conformitate cu prevederile art. 278 din
Codul fiscal, şi dacă aceasta ar fi fost persoana obligată la plata taxei conform art. 307 alin. (1) din
Codul fiscal, în cazul în care nu se aplică o scutire de taxă.
6) Scutirea de taxă prevăzută la art. 294 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, pentru serviciile accesorii
transportului legat direct de exportul de bunuri, se justifică de către prestatorul serviciilor, în
măsura în care locul prestării serviciilor este considerat a fi în România în conformitate cu
prevederile art. 278 din Codul fiscal şi dacă acesta ar fi fost persoana obligată la plata taxei conform
art. 307 alin. (1) din Codul fiscal, în cazul în care nu ar fi aplicată o scutire de taxă.
Comisionar vamala
Comisionar vamala
IoanaR
- fagarasa176
Re: Comisionar vamala
Factura se emite cu TVA
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
cei de la TVA finante au spus ca tot ce tine se export se factureaza fata TVA cf ord 103/2016, indiferent daca firma este platioare de TVA.
Multumesc,
Multumesc,
IoanaR
Se factureaza cu TVA 

In baza "Export- scutit conform art.294, alin.1, lit.c din Codul Fiscal, justificat prin Ordinul 103/2016, art.4, alin.8"
se factureaza fara TVA, deoarece declaratia vamala face parte din finalizare export( transport...).
Asa trebuie trecut si pe factura ca sa se factureze fara TVA.

se factureaza fara TVA, deoarece declaratia vamala face parte din finalizare export( transport...).
Asa trebuie trecut si pe factura ca sa se factureze fara TVA.

IoanaR
- fagarasa176
Eu zic ca doar exportul e scutit
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!