Buna ziua.Avem exploatare forestiera. In partida avem lemnul cu 80 lei/mc contractat de la furnizori.In momentul in care il aduc in depozit fac nota 331=711 si adaug un plus de 25 lei/mc cheltuieli de transport deci imi intra in depozit cu 105 lei/mc. Ca si iesire fac nota contabila 711=311 cu 105 lei/mc si la vanzare fac 411=702 cu pretul la care vinde lemnul de obicei intre 250-370 lei /mc.
Este corect? sau ar trebui sa fac altfel inregistrarile?In ce mod afecteaza profitul aceste inregistrari?
intrare in depozit lemn
-
intrare in depozit lemn
Ultima oară modificat Joi Sep 22, 2016 1:29 pm de către popescudm702, modificat 1 dată în total.
Re: intrare in depozit lemn
Buna ziua,
Si eu am exploatare forestiera la o societate, dar nu lucrez cu 331 si 711.
Cand primesc factura pentru masa lemnoasa pe picior o inregistrez in 371 (analitic pt lemn din exploatare pentru a calcula mai usor acel impozit de 0.05%). Daca exploatarea nu incepe imediat, atunci inregistrez in 357, iar cand se incepe exploatarea, transfer in 371. Iar transportul se factureaza separat.
Dumneavoastra prelucrati lemnul, sau il vindeti direct bustean?
Si eu am exploatare forestiera la o societate, dar nu lucrez cu 331 si 711.
Cand primesc factura pentru masa lemnoasa pe picior o inregistrez in 371 (analitic pt lemn din exploatare pentru a calcula mai usor acel impozit de 0.05%). Daca exploatarea nu incepe imediat, atunci inregistrez in 357, iar cand se incepe exploatarea, transfer in 371. Iar transportul se factureaza separat.
Dumneavoastra prelucrati lemnul, sau il vindeti direct bustean?