Dragi colegi,
Am un client care mi-a cerut o parere pentru urmatoarea speta si recunosc ca mi-a ridicat niste semne de intrebare pe care sper sa le lamuresc cu ajutorul dvs.
Asadar se face un import de tastaturi din China. Marfa vine cu vaporul pana in Marea Britanie si se face vama acolo pentru ca trebuie livrata catre client care este o firma din UK. Termenul de livrare este foasrte scurt si mai este timp sa fie aduse aceste produse in Ro si dupa aceea sa fie transportate inapoi in UK catre clientul final care este o firma din UK.
La import se plateste tva in vama UK, dar am inteles ca nu mai pot cere inapoi acest TVA fara sa am un cod de VAT de UK.(este corect?).
Intrebarea este cum vand aceste produse catre clientul meu din punct de vedere al TVA-ului si cum se evidentiaza aceasta operatiune in SAGA?
Va multumesc!
TVA Import marfa China- Marea Britanie
-
Re: TVA Import marfa China- Marea Britanie
Bine ai venit pe forum!
Daca bunurile sunt vandute din Romania, adica pleaca din RO si ajunge in UK, si ai si un CMR prin care poti dovedii acest lucru, atunci ca si livrare intracomunitara.
Daca bunurile sunt vandute din Romania, adica pleaca din RO si ajunge in UK, si ai si un CMR prin care poti dovedii acest lucru, atunci ca si livrare intracomunitara.
Eu zic ca trebuie sa te inregistrezi ca si platitor de TVA in UK.
-
Multumesc pentru raspunsuri!
Eu incerc sa evit inregistrarea ca platitor de TVA in UK. Daca merg pe varianta 1 prin care aduc marfa prin Romania din UK pe baza unui CMR si apoi o duc inapoi, scap de necesitatea inregistrarii ca platitor de TVA in UK?
TVA-ul platit in vama in UK nu mai pot sa-l recuperez decat daca ma inregistrez platitor de TVA la ei nu?
Eu incerc sa evit inregistrarea ca platitor de TVA in UK. Daca merg pe varianta 1 prin care aduc marfa prin Romania din UK pe baza unui CMR si apoi o duc inapoi, scap de necesitatea inregistrarii ca platitor de TVA in UK?
TVA-ul platit in vama in UK nu mai pot sa-l recuperez decat daca ma inregistrez platitor de TVA la ei nu?
In cazul acesta te-ai putea incadra la art. 293 alin. (1) lit. m) din C.F. daca indeplinesti conditiile din N.M. Se numeste regimul vamal 42/00, adica tu iti gasesti un comisionar vamal cu reprezentante in RO si UK (DHL, Schenker etc) care iti declara importul pe codul lui de TVA din UK (platesti numai taxe vamale) si apoi ti le expediaza direct in RO,iar tu inregistrezi factura la Intrari in valuta cu taxare inversa, la denumire furnizor treci firma chinezeasca, dar ii pui codul de TVA (verificat in prealabil in VIES sa fie valid) al comisionarului englez. Vezi pe ultima pagina de la instructiunile 390 este un exemplu. Apoi expediezi marfa carre englez, fara TVA.
Pentru MariutA249
Eu m-am referit doar la livrare (adica nu m-am referit la ceea ce trebuie sa faci referitor la achizitie), in ceea ce priveste achizitia sunt de acord cu cele mentionate de ScortaruM.
Eu m-am referit doar la livrare (adica nu m-am referit la ceea ce trebuie sa faci referitor la achizitie), in ceea ce priveste achizitia sunt de acord cu cele mentionate de ScortaruM.
-
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Apreciez faptul ca v-ati facut timp sa imi clarificati aceste aspecte!