Am un PFA care functioneaza doar trei luni pe an fiind in turism .
Era neplatitor de tva pana la data de 30.09.2016
In data de 24.10.2016 vinde masina si in urma facturii care o intocmeste devine platitor de TVA.
Ce trebuie sa faca?
Sa intocmesca decl 392 in 10 zile de cand a depasit plafonul?
Si de atunci trebuie sa intocmeasca si Decl 300 si 394?
Mai trebuie ceva?
Multumesc
pfa trcecere la platitor tva
Re: pfa trcecere la platitor tva
Ce relevanță are aici 392? De ce ar depune acea declarație acum? Citiți codul fiscal pentru a afla când și de către cine se depune acea declarație.
Nu de atunci întocmește 300 și nici 394. Eu zic să citiți puțin codul fiscal. Dacă nu știți chestiuni elementare legate de TVA e o problemă.
Se depune 070 în termen de 10 zile de la finele lunii în care depășește plafonul de scutire. Va deveni plătitor de TVA de la 1 a lunii următoare celei în care a depus 070.
Abia după aceea, după ce primește cod de TVA vorbim despre 300 și 394.
Vă repet: e spre binele dvs să citiți și să vă puneți la punct cu chestiuni elementare în ceea ce privește TVA.
Nu de atunci întocmește 300 și nici 394. Eu zic să citiți puțin codul fiscal. Dacă nu știți chestiuni elementare legate de TVA e o problemă.
Se depune 070 în termen de 10 zile de la finele lunii în care depășește plafonul de scutire. Va deveni plătitor de TVA de la 1 a lunii următoare celei în care a depus 070.
Abia după aceea, după ce primește cod de TVA vorbim despre 300 și 394.
Vă repet: e spre binele dvs să citiți și să vă puneți la punct cu chestiuni elementare în ceea ce privește TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: pfa trcecere la platitor tva
@popad975 Esti sigur ca ai depasit plafonul? Daca e accesorie activitatii principale, vanzarea masinii nu intra in plafonul de 220.000 lei. Eu zic ca nu l-ai depasit.