Buna ziua, stimati colegi,am o situatie si nu stiu cum sa fac :
O firma are contractde inchiriere pe un spatiu acum 5 ani au cumparat pe firma o poarta de fier in val de 8000 lei,observ ca a fost inregistrata perioada de amortizare pe 10 ani ,problema este ca de anul trecut firma firma nu mai sta acolo in chirie ,cum rezolv asta in contabilitate? sa nu mai apare pe mijloace fixe.Multumesc
Mijloace fixe
Re: Mijloace fixe
Daca perioada contractuala s-a terminat, mergeti in IMOBILIZARI si treceti perioada mai mica si manual treceti diferenta de amortizat in luna in care ati constatat acest lucru (acum la octombrie ati constatat, deci la octombrie 2016 treceti diferenta de amortizare care mai trebuia sa se inregistreze) si mergeti tot in imobilizari si CASATI acel activ fix pentru ca nu mai este de actualitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Asa am facut, multumesc!
Buna ziua
Am achizitionat recent 2 masini de aruncat mingi cu valoare mare. Sincer am frunzarit catalogul de mijloace fixe si nu am gasit unde sa le incadrez. Masinariile le-am cumparat din USA iar factura contine deja transportul. Ce platim separat sunt taxele vamale si tva-ul, pe care nu stiu cum sa le inregistrez. Ma ajutati va rog?
Am achizitionat recent 2 masini de aruncat mingi cu valoare mare. Sincer am frunzarit catalogul de mijloace fixe si nu am gasit unde sa le incadrez. Masinariile le-am cumparat din USA iar factura contine deja transportul. Ce platim separat sunt taxele vamale si tva-ul, pe care nu stiu cum sa le inregistrez. Ma ajutati va rog?
Incluzi în prețul de achiziție.
Poate s-ar incadra la 2.1.17.7 sau 2.1.28.