Buna ziua,
Apelez din nou la bunavointa precum si la cunostintele voastre profesioniste cu urmatoarea speta:
-Societate din Romania cu cod de TVA , cumpara din Serbia lemn (care este cu taxare inversa in Ro) si o vinde direct din Serbia catre Egipt.Marfa respectiva se incarca pe vapor in Serbia si se duce direct in Egipt.
- Cum facturez vanzarea catre clientul din Egipt si cum achizitionez marfa din Serbia?
- Va trebui sa platesc TVA pentru marfa cumparata din Serbia chiar daca ea nu a fost transportata in Ro?
Va multumesc anticipat.
Cum export marfa cumparata din afara UE?
Re: Cum export marfa cumparata din afara UE?
Achiziția ca factură.
Vânzarea ca factură.
Nu datorați nici un TVA.
Aveți nevoie de documentele de export care sunt întocmite în Serbia probabil care să ateste că marfa a fost livrată direct beneficiarului fără a fi importată efectiv.
Vânzarea ca factură.
Nu datorați nici un TVA.
Aveți nevoie de documentele de export care sunt întocmite în Serbia probabil care să ateste că marfa a fost livrată direct beneficiarului fără a fi importată efectiv.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am inteles.
Multumesc mult.
Multumesc mult.
-
In continuarea cazului: am avut si eu o situatie de acest gen si valoarea facturii de achizitie si a celei de vanzare nu le-am inclus in decontul de TVA, desi in jurnale au aparut (am considerat ca neaducand bunurile in Romania nu se supun regimului TVA). Oare am procedat corect?! 

Da, livrarea se supune TVA doar că există o scutire.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Si atunci livrarea ar fi trebuit sa o trec in decont (chiar daca exportul nu este din Romania)?