leasing auto

lupum263

leasing auto

#1 Mesaj de lupum263 »

buna seara
o micro are un leasing auto skoda la care mai are de plata ex.2000 euro
aceasta societate vinde skoda la un client si face un alt contract de leasing pentru audi
Firma de leasing emite factura pentru val finala de 2000 euro si o alta factura in val.de 2000 euro pentru prima plata la audi.
Micro emite la client factura pentru skoda ex.4000 euro.
CLIENTUL se obliga in urma unui cvc si conform facturii primite,sa achite in contul firmei de leasing factura cu val.finala in val.de 2000 euro si restul de 2000 euro sa-i vireze tot in contul firmei de leasing pentru prima plata de 2000 euro pentru audi.
va rog frumos sa mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pentru plata facturilor emise pentru ca ele sa imi apara achitate si ce documente trebuie .Eu nu am decat facturile emise si contractul de v.c .Cum stiu ca clientul a virat banii in contul firmei de leasing.?
va multumesc mult pentru raspuns

tomac

Re: leasing auto

#2 Mesaj de tomac »

Folosiți un cont intermediar - 581 de exemplu, pentru a opera încasarea de la client și același cont, 581, pentru a opera plata către furnizor, încasarea fiind egală cu plata.
Solicitați-i clientului să vă pună la dispoziție copia actului de plată către societatea de leasing.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns