Fisa mijlocului fix
-
Fisa mijlocului fix
Fisa mijocului fix generată de Saga PS nu conține data dārii în folosințā așa cum se prevede în modelul prezentat în anexele Ord.2634/05.11.2015. Prin lipsa acestei precizări pot apare confuzii la generarea fisei pentru același mijloc fix la momente diferite.
Re: Fisa mijlocului fix
Cel mai bine trimite e-mail echipei Saga (acelasi format este si in SAGA C).
Sa ne zici si noua rezultatul.
Sa ne zici si noua rezultatul.

-
Un răspuns promit :Ordinul 2634 este aplicabil persoanelor juridice. OMFP 170/2015 este cel care se aplică la persoane fizice. Inadvertența este falsă chiar dacă s-ar aplica. Acel ordin indică niște elemente minime pe care fișa din program le conține. Formatul este opțional nu obligatoriu.
Ca idee, 170/2015 face trimitere către un ordin abrogat. Succesorul lui este inaplicabil. Nu dezvolt subiectul, dar nu se aplică. Iar ordinul 170/2015 spune că a folosi alte documente decât cele obligatorii, stabilite de el ca fiind obligatorii, este o chestiune opțională și nu obligatorie.
Părere personală :Eu cred că data de generare a Fisei mijlocului fix ar trebui să existe.
Ca idee, 170/2015 face trimitere către un ordin abrogat. Succesorul lui este inaplicabil. Nu dezvolt subiectul, dar nu se aplică. Iar ordinul 170/2015 spune că a folosi alte documente decât cele obligatorii, stabilite de el ca fiind obligatorii, este o chestiune opțională și nu obligatorie.
Părere personală :Eu cred că data de generare a Fisei mijlocului fix ar trebui să existe.
Interesant este raspunsul avand in vedere ca si in SAGA C apare la fel.
De altfel, sunt de acord ca formatul este optional, dar totusi acel element nu se regaseste in fisa.
De altfel, sunt de acord ca formatul este optional, dar totusi acel element nu se regaseste in fisa.

-
Sunt nevoit să trec manual data de generare a Fisei mijlocului fix. Din cauza planului de amortizare conținutul fișei diferă de la o lună la alta.
Cum adica se modifica de la o luna la alta?
-
Se modifică amortizarea înregistrată la o anumită dată precum și suma rămasă de amortizat. Respectiv fisa mjlocului fix la data intrării diferă de fișa solicitată la controlul efectuat 7 luni mai tâziu (de exemplu).
Si totusi de ce ar trebui tiparit periodic, cand tiparesti lunar registrul.
Fisa il tiparesti doar la inceput, daca ti-ai deschis un dosar pentru imobilizari.
Fisa il tiparesti doar la inceput, daca ti-ai deschis un dosar pentru imobilizari.