Stornare avans mai mare

stancua610

Stornare avans mai mare

#1 Mesaj de stancua610 »

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum ar trebui procedat in urmatoarea situatie:
Firma- domeniul de activitate-productie mobilier

In luna decembrie am comandat furnizorului nostru de canapele si tapiterii mai multe produse, produse ce au fost negociate la un anumit pret, produsele au fost achitate 100% in avans. Am primit facturi de avans pentru produsele comandate( cu preturile negociate), insa la emiterea facturilor finale, au facturat produsele la un pret mai mare si au stornat avansurile la un pret mai mare, astfel incat factura sa fie pe zero. Problema este ca in program, imi apare pe contul de avans (4091) la furnizor o suma pe minus, ceea ce este perfect corect, deoarece s-a stornat un avans mai mare.
Pentru ca nu au fost verificate la timp preturile produselor, acestea au iesit din stoc, in momentul in care s-a facut productia, iar dupa multe discutii cu furnizorul nostru, in care le-am solicitat sa rezolvam aceasta problema, acum imi emit urmatoarele facturi:
Prima factura in care imi factureaza avansurile pentru produsele fara discount si imi storneaza produsele fara discount astfel incat factura sa fie pe zero
Si
A doua factura in care imi storneaza avasurile produselor la pretul cu discount si imi factureaza produsele la pretul cu discount, astfel incat sa fie factura pe zero.
Chiar si cu aceste 2 facturi, din punctul meu de vedere nu este ok, pentru ca tot ramane o diferenta si contul de avans nu este pe zero.
Imi poate spune cineva, care ar fi metoda corecta de facturare si stornare a avansului mai mare?
Imi cer scuze de mesajul lung si in speranta ca ar intelege cineva ce am scris mai sus, astept cu nerabdare un raspuns.
Multumesc anticipat!

balazse

Re: Stornare avans mai mare

#2 Mesaj de balazse »

Scuze, dar nu era mai simplu ca sa oferi detalii despre sume (chiar daca discutam despre valori fictive)?

Scrie răspuns