Buna ziua,
daca am materiale pe o fact de la furnizor si pe aceiasi factura am reducere comerciala ,pe aceasta o inreg in 609 sua in 767?
Nu stiu daca am inteles bine si va rog sa ma corectati ... Daca am doar reducere com pe factura inreg in 609 si daca am materiale si aceasta reducere o inreg pe 767?
este corect?
REDUCERE COMERCIALA
Re: REDUCERE COMERCIALA
Nu, nu este corect : daca ai reducere pe aceeasi factura, reduci produsele de pe factura cu reducerea comerciala.
Avand foarte multe produse ,acestea fiind pe factura de Metro ,pot sa reduc la un singur produs?
Sper din suflet sa nu va suparati dar spuneti mi cand folosesc 609 si 767?
Intreb pt ca am vb cu un contabil si el mi-a spus ca....Daca am doar reducere com pe factura inreg in 609 si daca am materiale si aceasta reducere o inreg pe 767?
multumesc
Sper din suflet sa nu va suparati dar spuneti mi cand folosesc 609 si 767?
Intreb pt ca am vb cu un contabil si el mi-a spus ca....Daca am doar reducere com pe factura inreg in 609 si daca am materiale si aceasta reducere o inreg pe 767?
multumesc
Ai, în SAGA, un buton de calcul discount, care te poate ajuta la ceea ce vrei. Dacă debifezi toate opțiunile de acolo și dacă pui procentul sau suma reducerii o să vezi magie 
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Referitor la contul 767 "Sconturi din venituri obtinute" se lucreaza atunci cand obtii "Reducere financiara" : aceste reduceri sunt sub formă de sconturi de decontare acordate pentru achitarea datoriilor înainte de termenul normal de exigibilitate.
Exemplu: eu am o firma de transport intern care cumpara mult combustibil de la Rompetrol, iar Rompetrolul solicita plata in avans (fara factura) o suma (la nivelul achizitiei intr-o luna) drept garantie. La acesti bani pe care ii au de la mine firma de transport incasati in avans , el furnizorul imi acorda un scont lunar (reducere financiara) pentru care imi emit o factura pe minus. Aici in acest caz eu lucrez cu 767.
Exemplu: eu am o firma de transport intern care cumpara mult combustibil de la Rompetrol, iar Rompetrolul solicita plata in avans (fara factura) o suma (la nivelul achizitiei intr-o luna) drept garantie. La acesti bani pe care ii au de la mine firma de transport incasati in avans , el furnizorul imi acorda un scont lunar (reducere financiara) pentru care imi emit o factura pe minus. Aici in acest caz eu lucrez cu 767.
am inteles.
Multumesc foarte mult
Multumesc foarte mult