Buna ziua,
Am citit pe net faptul ca ,daca am o factura mai mare de 5000 lei ,putem incasa 5000 cash si dif prin banca.
Colega mea spune ca ,nu este asa si ca,este valabil pt Pers Juridice.
Ma poate ajuta va rog cu aceasta informatie
Multumesc
PLATI SI INCASARI
Re: PLATI SI INCASARI
Cititi amandoua Legea 70/2015.
Multumesc Pomparus
Acolo am citit .
Vroiam o confirmare .
Acolo am citit .
Vroiam o confirmare .
@serban59: Aici vorbim despre persoanele prevazute la art.1 : ART. 1 Legea 70/2015 : (1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti,persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii. Unde te regasesti aici ca tu scrii "daca am o factura mai mare de 500 lei", daca am : cine?!!!!
Deci : 5000 lei numerar si restul prin banca. 10000 lei este limita pentru persoane fizice (altele decât comercianți sau liber profesioniști), adică acele persoane fizice care nu au cod fiscal conform : Legea 70/2015: ART. 4 :
(1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.
Deci : 5000 lei numerar si restul prin banca. 10000 lei este limita pentru persoane fizice (altele decât comercianți sau liber profesioniști), adică acele persoane fizice care nu au cod fiscal conform : Legea 70/2015: ART. 4 :
(1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.
Unde te regasesti aici ca tu scrii "daca am o factura mai mare de 500 lei", daca am : cine?!!!!.................
(eu am intocmit factura catre PF care nu are cod fiscal ci CNP pt o lucrare de bransament.)
In concluzie este corect sa i tai 5000 lei chit si restul prin banca .
(eu am intocmit factura catre PF care nu are cod fiscal ci CNP pt o lucrare de bransament.)
In concluzie este corect sa i tai 5000 lei chit si restul prin banca .
M-am chinuit sa iti detaliez degeaba.
am inteles Pomparus.Am uitat sa mai intru si sa raspund.
Multumesc .
Multumesc .