RO FACTURA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
serbanv59

RO FACTURA

#1 Mesaj de serbanv59 »

Buna ziua,

am o firma cu constructii rezidentiale/nerezidentiale si emitem facturi de lucrari bransament canalizare pentru Primarie ,asociatii de locatari ,persoane fizice si doresc sa stiu cum este cu aceasta ro-factura ,daca trebuie sa incarc toate facturile s-au doar cele de la primarie ?
Am sunat si la ANAF iar dna de acolo imi spune ca ,ei nu sunt stiu .
Mentionez faptul ca,firma mea nu este inregistrata ca operator in Registul RO-factura.

multumesc

tomac

Re: RO FACTURA

#2 Mesaj de tomac »

Toate facturile emise către alte firme înscrise în registru RO-factura și toate facturile emise către instituții publice în urma procedurii de achiziții publice.
Dacă emiți factură către firme ce nu sunt înscrise în sistemul RO-factura nu ai nici cea mai mică obligație să le trimiți în e-Factura.
Dacă emiți factură către instituții publice, factură pentru servicii care nu reprezintă pentru acele instituții o achiziție publică (adică nu e prin SEAP sau altă modalitate de achiziție publică - atribuire directă de exemplu), atunci, la fel, nu trebuie să le trimiți în e-Factura.
Pe de altă parte, dacă le trimiți pe toate nu se întâmplă absolut nimic. Oricum le vei da facturile la fel ca până acum, indiferent că le trimiți sau nu în e-Factura.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

serbanv59

Re: RO FACTURA

#3 Mesaj de serbanv59 »

Multumesc !

Scrie răspuns