Reevaluare masina

rovidg142

Reevaluare masina

#1 Mesaj de rovidg142 »

Buna ziua.
Cum inregistrati in SAGA o reevaluare a unui mijloc fix amortizat integral astfel incat sa pot stabili si o noua perioada de amortizare? Inregistrarea noii valori prin ecranul de reevaluare e ok, dar unde setez o noua perioada de amortizare? Ar trebui modificat data de intrare si sa consider data intrarii data raportului de evaluare?
Multumesc.

tomac

Re: Reevaluare masina

#2 Mesaj de tomac »

Da, nu există o alta variantă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

rovidg142

#3 Mesaj de rovidg142 »

Multumesc. Reevaluarea intregului parc auto a fost facut pt garantare esalonare clasica la ANAF.
O seara buna.

rovidg142

#4 Mesaj de rovidg142 »

Buna ziua.
Pentru pozitiile care sunt amortizate integral solutia primita de la asistenta clienti a fost ca sa inregistrez prima data ca si o casare, iar valoarea noua sa o trec pe o pozitie separata (va fi cu alt numar inventar), cu data de intrare a raportului de evaluare, ca si o intrare noua. In acest caz cum sa procedez? Modific doar in ecranul imobilizari iar in articole contabile fac manual 2133=105 sau creez un furnizor nou cu denumirea "evaluare" iar ca si cont setez 105 in loc de 404 si introduc masinile prin ecranul de intrari?
La pozitiile care nu sunt amortizate integral inregistrez prin ecranul de imobilizari-evaluari si las programul sa faca restul? Sau ar fi mai indicat sa fac si aici la fel ca si la cele amortizate integral, deci casare + pozitie noua, inclusiv durata noua de amortizare? Evaluarea este necesara pentru garantarea unei esalonari clasice la ANAF.
Multumesc.

Scrie răspuns