monografie pentru punere la dispozitie narghilea

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mariesm970

monografie pentru punere la dispozitie narghilea

#1 Mesaj de mariesm970 »

ma ajuta cineva cu o monografie contabila pentru a inregistra la un bar accesorii narghilea si arome . Pentru a comercializa acest produs se aplica anumite taxe, accize sau impozite ?

macimo65

Re: monografie pentru punere la dispozitie narghilea

#2 Mesaj de macimo65 »

mariesm970 scrie: Mie Apr 05, 2023 11:43 am ma ajuta cineva cu o monografie contabila pentru a inregistra la un bar accesorii narghilea si arome . Pentru a comercializa acest produs se aplica anumite taxe, accize sau impozite ?
Eu am acest produs in activitatea unui bar. Am creeat produsul finit 'narghilea' , pentru care am creeat reteta de productie.
Produsului i-am stabilit pret . (in ecranul productie-retete- pret prestabilit)
Aromele le-am introdus ca fiind materii prime, componente ale retetei.
Vasul de narghilea l-am introdus ca fiind obiect de inventar.
Mustiucurile (accessorii) care se folosesc , le-am introdus in materiale auxiliare , deoarece nu pot sti cu exactitate la masa consumatorului cate imi trebuiesc(posibil sa fie 2,3 consumatori sau unul ), pentru care intocmesc bon de consum la sfarsitul lunii in urma inventarierii acestora.
Vand astfel produsul, se creeaza productia, se opereaza vanzarea pe casa de marcat ( am saga c+ pub line). Datorita sistemului , materiile prime sunt scazute automat din stoc.
In urma acestei descrieri , poti acum sa ai o viziune asupra monografiei contabile .
folosesti conturile 301,3021,345,711,601,6021,...etc

Scrie răspuns