e-Factura Organizatii Sindicale

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vlade217

e-Factura Organizatii Sindicale

#1 Mesaj de vlade217 »

Buna ziua,

Având în vedere ca unele “Organizații sindicale nu sunt nici business, nici instituții guvernamentale, în concluzie, conform legislației actuale (Legea 296/2023), sistemul e-Factura este utilizat pentru tranzacțiile B2B (Business-to-Business) și B2G (Business-to-Government) indiferent de înregistrarea în scopuri de TVA”, trebuie ca o organizatie sindicală care desfășoară activități fără scop patrimonial-AFSP și fără activitate economică, să se înregistrarea în Registrul RO e-Factura (Formularul 084) și să folosească e-Factura, chiar dacă nu emite facturi?

În speranța unui răspuns prompt, vă mulțumesc anticipat.
Un An nou cu multă sănătate, noroc, optimism, curaj și realizări remarcabile să aveți!

tomac

Re: e-Factura Organizatii Sindicale

#2 Mesaj de tomac »

Înregistrarea în registrul RO-efactura nu este obligatorie și nu a fost vreodată.
B2B înseamnă relație între doi operatori economici. Adică două entități <b>care pot efectua activități de natură economică</b>. Cum organizațiile sindicale pot avea această calitate de operator economic, atunci orice factură emisă de aceasta - pentru operațiuni economice - este obligatoriu să fie trimisă în e-Factura.
Detalii în OUG 120/2021.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns