Pontaj medici

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ungureanud719

Pontaj medici

#1 Mesaj de ungureanud719 »

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: la o clinica medicala avem medici cu norma intreaga de 7h/zi si norma partiala de 3.5h/zi. In program nu pot seta norma de 3.5 h/zi ci 4 h.

Cum as putea sa procedez pentru a introduce pontajul corect (aferent a 3.5h/zi) in statul de plata si sa mi se calculeze corect si suma de plata.

Programul calculeaza salariul raportat la o norma de 4h/zi nu 3.5h/zi cat lucreaza efectiv salariatul si nu pot modifica manual suma. Daca modific numarul de ore lucrate, imi diminueaza si salariul.

Multumesc!

tomac

Re: Pontaj medici

#2 Mesaj de tomac »

Nu se pot declara în D112 aceste norme cu fracții. De aceea nici programul nu le permite și nici nu le poate calcula.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ungureanud719

#3 Mesaj de ungureanud719 »

Stiu ca nu permite d112. Pana acum lucram intr-un alt soft, unde puteam modifica atat orele lucrate cat si suma de plata si faceam manual calculele. Aveam statul de plata in corespondenta cu pontajul si nici la 112 nu am avut erori.
In Saga pot sa las numarul de ore lucrate conform unei norme de 4 ore asa cum calculeaza programul, insa nu va fi conform pontajului, sau sa trec numarul de ore conform pontaj si diferenta de bani fata de ce calculeaza Saga sa o trec la prime, astfel incat sa am atat orele cat si suma de plata conform contractului si pontajului. Ce varianta considerati ca ar fi corecta?

Multumesc pentru raspuns!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Treceți orele ca în pontaj și diferența o puneți la alte venituri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ungureanud719

#5 Mesaj de ungureanud719 »

Buna ziua,
Revin cu o intrebare referitoare la acest subiect.

Am introdus orele ca in pontaj si diferenta am trecut-o la alte venituri. Acum am concediu medical la unul dintre medicii cu norma partiala de 3.5 ore/ zi. Pentru a calcula media zilnica raportez veniturile totale brute din ultimele 6 luni la numarul de zile stagiu de cotizare in ultimele 6 luni. Salariatul are lucrate toate zilele lucratoare din fiecare cele 6 luni, insa in D112 generat din SAGA, apare un numar mai mic al zilelor de stagiu, deoarece atunci cand am introdus in statul de plata numarul de ore efectiv lucrate, Saga a calculat un numar de zile mai mic decat cel lucrat efectiv intrucat s-a raportat la norma de 4 ore. Nu stiu daca ar fi trebuit si as fi putut sa fac o modificare manual, in declaratie dupa ce am generat-o....

Pentru concediul medical eu calculez norma zilnica tinand cont de zilele lucrate efectiv(mai mare decat cel raportat in D112), insa imi e teama ca la verificarea dosarului de catre CAS, o sa imi respinga dosarul intrucat nu corespunde suma cu datele colectate de ei din sistem. Cum procedez in acest caz, mai ales ca salariatul va fi in CM pentru cateva luni si vor fi sume importante de platit catre el si de recuperat de la CAS?

Multumesc!

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Pentru concediul medical trebuie să folosești exact zilele de stagiu din D112.
Nu cele efectiv lucrate după pontaj. CAS verifică doar D112 → dacă tu folosești alte zile, dosarul va fi respins.
De acum înainte, nu mai introduce ore efective diferite de norma din CIM la contractele cu timp parțial.
Introdu doar zilele lucrate și lasă norma din CIM (ex. 3,5 ore/zi). Astfel, zilele de stagiu vor fi corecte.
Calculezi concediul medical strict cu zilele de stagiu din D112, altfel CAS nu va aproba dosarul.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ungureanud719

#7 Mesaj de ungureanud719 »

Multumesc pentru raspuns!

Eu nu introduc ore efective diferite de norma din CIM. Norma din CIM este 3.5 ore/zi. Cand introduc salariatul, Saga( si d112) nu are configurata norma de 3.5 ore. Trebuie sa selectez 4 ore/zi.
Cand lucrez statul de plata, nu am rubrica pentru a introduce zilele lucrate, doar orele lucrate. Saga calculeaza conform normei de 4 ore. Daca las asa, salariatul va aparea ca a lucrat un numar de ore efectiv, mai mare decat era norma lui de lucru( si diferit de pontaj). Daca modific manual numarul de ore, imi calculeaza un numar de zile mai mic decat cel efectiv lucrate.
Imi puteti spune unde in program as putea sa introduc doar zilele lucrate și norma din CIM de 3,5 ore/zi?
Am tot incercat variante, dar nu gasesc una in care sa mi se coreleze datele. Inainte de Saga lucram intr-un program in care puteam modifica manual astfel incat sa le corelez pe toate.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

pai da, nu exista norma cu zecimale. e o greseala ori 3 ori 4.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ungureanud719

#9 Mesaj de ungureanud719 »

Da...dar sunt sectoare de activitate unde codul muncii si legi speciale permit norme de lucru diferite de cele standard. Iar aceasta este o jumatate de norma pentru o norma intreaga de 7 ore, situatie verificata si confirmata de catre ITM. Dar trebuie sa gasesc o solutie sa o corelez corect si in d112.

Scrie răspuns