Numere si serii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popm85227

Numere si serii

#1 Mesaj de popm85227 »

Buna ziua. Utilizator nou nout de Saga am o problema, de fapt nu stiu cum se folosesc numerele si seriile , respectiv:
la Dispozitii de plata , am dat numar si serie in Administrare numere si serii, acum am de facut dispozitii de plata din casa, in mai multe zile. Programul nu preia automat numarul urmator al dispozitie de plata utilizate? Cum stiu eu ce numar urmeaza? Am mai intampinat problema si la chitante.
E ceva ce nu fac bine?
Va rog sa-mi scuzati intrebarile de incepator si sa stiti ca am cautat pe forum inainte de a intreba.
Multumesc anticipat.

septimiuv

Re: Numere si serii

#2 Mesaj de septimiuv »

Programul nu știe când apeși „Adaug” ce document introduci. Trebuie numărul completat manual.

popm85227

#3 Mesaj de popm85227 »

Multumesc septimiuv. Asta nu e bine .... pentru mine. Ce de incurcaturi voi face.....
Se lucreaza in program direct, nu introduc acte dupa un dosar.
Asta e, invat incet.

ulicizaham

#4 Mesaj de ulicizaham »

Din acest punct de vedere, saga are un minus (momentan). Eu ma uit in urma si preiau numarul care urmeza. Drept este ca nu am prea multe.
Succes!

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

Cum ai vedea rezolvarea să nu mai existe un minus?

popm85227

#6 Mesaj de popm85227 »

Inca nu cunosc foarte bine programul asa ca raspunsul meu este sub forma de intrebare: inca o coloana in care sa alegi carnetul de documente si in coloana numar document sa se incarce automat urmatorul numar disponibil?
In vechiul program folosit asta era procedura ( avea multe alte minusuri de aceea am trecut la SAGA 😊).

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

Adică să se îngreuneze cu câteva secunde operarea pentru fiecare document pentru peste 100.000 de utilizatori pentru câțiva care folosesc intens dispozițiile de plată/încasare. Bravo!

ulicizaham

#8 Mesaj de ulicizaham »

septimiuv scrie: Lun Iun 17, 2024 12:23 pm Cum ai vedea rezolvarea să nu mai existe un minus?
As folosi algoritmul de la intrari (NIR-uri) :roll: :wink:

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

Da ar fi util ..sa propuna numarul care urmeaza ca la NIR.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns