CONTRACT DE COLABORARE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pavlovm3

CONTRACT DE COLABORARE

#1 Mesaj de pavlovm3 »

Buna, cine ma ajuta cu niste contracte de colaborare (muzicanti).Am incheit pt un ong cateva contracte de colaborare pt un eveniment.Unde le inregistrez in Saga? Trebuie sa depun D700? E vorba de un singur eveniment.Multumesc

paturcai

Re: CONTRACT DE COLABORARE

#2 Mesaj de paturcai »

Atentie!
https://filbo.ro/contractul-de-colaborare-vs-contractul-individual-de-munca-cum-iti-incadrezi-forta-de-munca/

Potrivit Legii nr. 227/2015, ai dreptul să închei un contract de colaborare cu:
persoane fizice care obțin venituri din activități independente cu drepturi de autor sau profesii liberale;
persoane fizice care prestează servicii sub formă de PFA, PFI, II, IF sau SRL.
Conform art. 7, pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, este definită ca „activitate independentă orice activitate desfășurată de către o persoană fizică în scopul obținerii de venituri, care îndeplinește cel puțin 4 dintre următoarele criterii”:

1. persoana fizică este liberă să își aleagă modul, locul și programul de lucru; totodată, poate să aibă colaborări cu mai mulţi clienţi;
2. persoana fizică își asumă toate riscurile care pot apărea în urma desfășurării activității independente;
3. persoana fizică utilizează propriul patrimoniu pe care îl are la dispoziție, cum ar fi laptop, mașină, echipamente specifice de lucru; de asemenea, în funcție de activitate, utilizează capacitatea intelectuală sau prestația fizică de care este capabilă;
3. persoana fizică face parte dintr-un corp sau ordin profesional care îi oferă dreptul să-și exercite profesia, conform actelor normative speciale;
4. persoana fizică are libertatea de a putea desfăşura activitatea, în condițiile legii, cu angajați sau prin colaborare cu terțe părți.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns