Schimbare IP server

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
paduroiua

Schimbare IP server

#1 Mesaj de paduroiua »

Am un server cu doua placi de retea, una este cu IP 192.168.1.xxx si alta cu IP 192.168.0.xxx, cand am facut trecerea la client-server, ip ul la luat pe cel cu 192.168.0.xxx, as vrea sa trec pe celalalt ip cu 192.168.1.xxx. Se poate asa ceva? Daca, da, cum?

ciucam288

Re: Schimbare IP server

#2 Mesaj de ciucam288 »

Configurarea IP-ului este pt. saga client. Clientul trebuie sa stie unde e si cine e serverul. IP-urile sunt pt. configurari vpn sau inafara lan-ului. In reteaua locala e mai practic utilizarea numelui.

paduroiua

#3 Mesaj de paduroiua »

Va multumesc pentru raspuns!
Am inteles, dar acum mai pot schimba ceva in acest sens, adica, asa cum mi-ati spus, "In reteaua locala e mai practic utilizarea numelui.", se mai poate schimba acum?

ciucam288

#4 Mesaj de ciucam288 »

Se poate schimba oricand! Nu inteleg cand spuneti"acum"? Va referiti la momentul trecerii la modelul client-server? pt. ca nu are importanta. O retea este ceva dinamic.. si IP-urile si numele PC-urilor se pot schimba si restructura oricand, in funtie de nevoi.

paduroiua

#5 Mesaj de paduroiua »

Da, acum este pe IP, am observat ca nu pot modifica in Saga din IP in utilizarea numelui serverului...

ciucam288

#6 Mesaj de ciucam288 »

La server nu are importata, chiar daca pune-ti un nume, el va transforma campul in primul IP primit de la driverul de retea. Probabil ca prioritar e in funtie de Interface Metric (configurarea din windows).

paduroiua

#7 Mesaj de paduroiua »

Va multumesc!
Mi-ati dat o idee cu "Interface Metric". La placa de retea, la unul din PC-urile client i-am setat un IP cu ce aveam nevoie, "Alternate IP", cred ca stiti ce zic...
Totusi la Saga cel de pe server, ar trebui sa existe posibilitatea de a seta asa ceva...

Scrie răspuns