e-factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stane706

e-factura

#1 Mesaj de stane706 »

La multi ani tutoror!
Am o facura (fizic)din 13.12.2024 de la un furnizor,cu chirie spatiu.Nu este incarcata in SPV nici pana azi!
Pot sa o inregistrez pe cheltuieli in decembrie(nu este cu tva)?
Avand factura emisa de ei mai pot sa fac eu autofactura cu decembrie si sa o incarc in SPV?
Multumesc mult!

herganiec

Re: e-factura

#2 Mesaj de herganiec »

În cazul în care ați primit o factură fizică emisă la 13 decembrie 2024, iar aceasta nu a fost încărcată în SPV de către furnizor, nu puteți înregistra cheltuiala în contabilitate și nu o puteți considera deductibilă.
Emiterea unei autofacturi de către dumneavoastră pentru această tranzacție nu este o soluție adecvată, deoarece obligația de emitere și transmitere a facturii electronice revine furnizorului. contactați furnizorul și solicitați transmiterea facturii prin sistemul RO e-Factura, conform obligațiilor legale.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

stane706

#3 Mesaj de stane706 »

M-am gandit ca nu e o solutie sa fac eu autofactura,ma lupt cu morile de vant!
Este o Primarie cu care am luat legatura,ma confrunt cu aceasta situatie in fiecare luna,ei nu dau importanta la e-factura,zic ca ei inregistreaza facturi care nu sunt in SPV si n-au platit amenzi si ei nu inteleg ce problema am eu ca nu pot inregistra facturile lor daca nu sunt incarcate in SPV!
In nici-o luna factura lor de chirie nu este incarcata in termen.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Faceți adresă scrisă la Primărie, în fiecare lună cu nr. inregistrare. să aveți dovada că ați anunțat, ați făcut demersuri pentru emitere factură. la un control sî aveți să prezentați înștințările..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns