Eroare E-factura trimisa
Eroare E-factura trimisa
Buna ziua!
Am trimis factura in SPV si imi da aceasta eroare...Cum rezolv problema ma puteti ajuta va rog frumos?
Factura cu id_incarcare=XXXXXXXXXXXXXXXX nu poate fi comunicata catre destinatar (BT-47 – lipsa identificator) Va informam ca ave?i obliga?ia transmiterii facturii catre destinatar, în conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021
Am trimis factura in SPV si imi da aceasta eroare...Cum rezolv problema ma puteti ajuta va rog frumos?
Factura cu id_incarcare=XXXXXXXXXXXXXXXX nu poate fi comunicata catre destinatar (BT-47 – lipsa identificator) Va informam ca ave?i obliga?ia transmiterii facturii catre destinatar, în conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021
Re: Eroare E-factura trimisa
Dacă factura este emisă către client persoană fizică, nu este o eroare, este o informare ce va apărea la toate facturile emise către aceștia.
Dacă factura a fost emisă către o firmă:
- fără a actualiza - stornați factura și trimite-ți în SPV stornarea
- actualizați programul apoi refaceți factura și o trimiteți corect
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna Ziua!
Factura este emisa catre persoana juridica, sa inteleg ca aceasta factura initiala care nu s-a putut comunica catre destinatar, clientul nici nu poate descarca?Si atunci daca fac stornare el primeste doar varianta stornata si dupa aceea emit iarasi o factura pentru el?
Factura este emisa catre persoana juridica, sa inteleg ca aceasta factura initiala care nu s-a putut comunica catre destinatar, clientul nici nu poate descarca?Si atunci daca fac stornare el primeste doar varianta stornata si dupa aceea emit iarasi o factura pentru el?
Dacă faceți cum am spus nu are cum să primească pe cea stornată. Că s-ar trimite tot pe cod format din cei 13x0
folosind acelasi numar de factura?tomac scrie: ↑Mie Ian 08, 2025 4:31 pm Dacă factura este emisă către client persoană fizică, nu este o eroare, este o informare ce va apărea la toate facturile emise către aceștia.
-
intresata...am aceeasi problema
La mine s-a intamplat asa: emis factura in decembrie catre o insitutie publica care s-a dus in spv pe cui 0000.... in loc de cui-ul clientului, am stornat ulterior si emis alta factura si ultimele doua s-au dus pe cui-ul clientului. Deci nu e bine. Acum nu stiu ce sa fac?! Dupa capul meu ar fi sa pun la cui-ul clientului 13 de zero si sa trimit storno si ulterior emisa factura pe cui-ul clientului. Dar mi-e ca cine stie ce balarie mai iese.
Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie :
1. In luna decembrie s-au trimis din FGO un numar de 10 facturi corect in termenul limita si au fost preluate autoat in Saga.
2. In 08.01.2025 am retrimis din greseala aceleasi facturi din SAGA fara sa observ !!!
In contabilitate nu le am preluate decat pe cele initiale incarcate in decembrie din FGO ! Am fost contactat azi de unul dintre clienti care m-a anuntat sa am dublat o factura!!!!
Cum sa procedez pentru a corecta situatia ?
Multumesc anticipat
1. In luna decembrie s-au trimis din FGO un numar de 10 facturi corect in termenul limita si au fost preluate autoat in Saga.
2. In 08.01.2025 am retrimis din greseala aceleasi facturi din SAGA fara sa observ !!!
In contabilitate nu le am preluate decat pe cele initiale incarcate in decembrie din FGO ! Am fost contactat azi de unul dintre clienti care m-a anuntat sa am dublat o factura!!!!
Cum sa procedez pentru a corecta situatia ?
Multumesc anticipat
O stornați în SAGA și o trimiteți din SAGA. Apoi o ștergeți din SAGA.
Cu decembrie. Cu 31.12. Sau cu azi dacă doriți. Momentan nu este o problemă, diferențele la e-Tva fiind deocamdată informative. Va deveni o problemă din iulie dacă se repetă situația.
Emit factura storno cu acelasi numar si aceeasi data cu factura initiala trimisa gresit de 2 ori?
Multumesc
Multumesc
Buna ziua, am aceeasi problema, doar ca intre timp am actualizat programul saga, cum procedez?
Multumesc
Multumesc
Buna ziua,
Si noi avem problema, factura incarcata cu idendif 000..., program acutalizat si am facut factura storno cu cui si am incarcat, nu e bine...
A reusti cineva sa dea de o solutie ce este de facut ?
Multumesc.
Si noi avem problema, factura incarcata cu idendif 000..., program acutalizat si am facut factura storno cu cui si am incarcat, nu e bine...
A reusti cineva sa dea de o solutie ce este de facut ?
Multumesc.
Buna , si eu am actualizat intre timp programul si nu stiu cum sa procedez. E vorba de o firma neplatitoare de tva si am emis factura la Casa de Asigurari deci nu stiu daca ar fi o problema emiterea facturii iar, fara a o storna. insa nu s sigura