Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema: o firma emite N e-facturi catre persoane fizice, avand la CNP 13 de zero. Cand import acele XML-uri, SAGA importa toate facturile cu un acelasi nume (primul din baza de date clienti care are la CUI/CNP cei 13 de zero). Ulterior importului trebuie sa iau manual fiecare factura, sa afisez PDF-ul corespunzator, sa vad pe ce nume a fost emisa si sa modific in SAGA acea factura ca fiind emisa pt acel client (in loc de cel pus automat de SAGA).
Ma gandesc ca poate SAGA va modifica logica importului pentru e-facturi persoane fizice, astfel incat atunci cand la CUI/CNP sunt 13 de zero sa caute si dupa nume.... e o sugestie.
Am alte variante pana atunci?
Multumesc.
Import e-factura persoana fizica
Re: Import e-factura persoana fizica
Aveați creat cel puțin un client cu acel CNP deși nu trebuia. În acest caz îl identifica pe acela și la el ducea toate facturile.
Refaceți actualizarea programului.
Refaceți actualizarea programului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Cred ca nu m-am facut inteles. Firma emite e-facturi catre persoane fizice. Avand in vedere ca nu vor sa-si dea CNP-ul, pentru a fi preluate de sistemul e-factura al ANAF trebuie pus 13 de 0 la CNP/CUI.
Asadar firma respectiva emite n facturi catre n persoane fizice, toate XML-urile (e-facturile) avand la CNP 13 de 0.
La import, toate acele facturi apar la un acelasi client, primul pe care il vede in baza de date cu CNP-ul avand 13 de 0.
Sugestia catre SAGA era sa modifice un pic logica importului acestor XML-uri astfel incat daca la CNP/CUI sunt 13 de 0, sa caute dupa nume client si sa le asigneze acelui client caruia ii corespunde numele. Daca nu exista niciunul, il va crea, evident.
Exista o alta solutie in acest moment, in afara faptului ca dupa import sa intru in IESIRI si sa modific pt fiecare inregistrare numele in baza de date astfel incat sa corespunda cu cel din factura?
Multumesc.
Asadar firma respectiva emite n facturi catre n persoane fizice, toate XML-urile (e-facturile) avand la CNP 13 de 0.
La import, toate acele facturi apar la un acelasi client, primul pe care il vede in baza de date cu CNP-ul avand 13 de 0.
Sugestia catre SAGA era sa modifice un pic logica importului acestor XML-uri astfel incat daca la CNP/CUI sunt 13 de 0, sa caute dupa nume client si sa le asigneze acelui client caruia ii corespunde numele. Daca nu exista niciunul, il va crea, evident.
Exista o alta solutie in acest moment, in afara faptului ca dupa import sa intru in IESIRI si sa modific pt fiecare inregistrare numele in baza de date astfel incat sa corespunda cu cel din factura?
Multumesc.
...si cand aveti n-shpe persoane cu acelasi nume ce faceti ?
oricum sunt muuul mai puține cazuri bum zice @brezeanuc449.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
@brezeanuc449 - cei 13 de zero sunt completați implicit dacă nu există CNP valid la client. Așadar este inutil să fie completat.
S-a actualizat ceva, cu privire la acest lucru? Sau cum ati rezolvat problema importului cu persoane fizce cu 13 - 0-uri?brezeanuc449 scrie: ↑Mie Ian 22, 2025 11:39 am Cred ca nu m-am facut inteles. Firma emite e-facturi catre persoane fizice. Avand in vedere ca nu vor sa-si dea CNP-ul, pentru a fi preluate de sistemul e-factura al ANAF trebuie pus 13 de 0 la CNP/CUI.
Multumesc.
Ce să se actualizeze? Ce e așa greu de priceput? Acel CNP nu se folosește în clienți.