Buna ziua,
As dori și eu un sfat dacă se poate. Utilizez Saga C de curând și am unii clienti și furnizori dublați. Am de exemplu client cu nr 4111.00001 și am și 4111.1.nume client.
As dori sa ii aduc pe toți in forma 4111.1.nume client dar când intru in fereastra de intretinere BD - modificare coduri nu îmi încape in căsuța cod nou 4111.1.nume client.
Aceeași situație și la furnizori.
E ceva ce fac greșit? Cum pot sa ajung la un singur cod folosit pentru același client / furnizor?
Cum ar fi mai ok astfel încât sa nu am erori la SAFT? E prima data când voi face declarația și nu știu ma ce sa ma aștept.
Mulțumesc
Schimbare conturi clienti & furnizori
Re: Schimbare conturi clienti & furnizori
Da, de ce ai pune la analitic cont si numele furnizorului/clientului?!
Forma cea mai buna este 4111.00001 pe care de altfel o face saga in nomenclatoare la fiecare adaugare client/furnizor nou.
Forma cea mai buna este 4111.00001 pe care de altfel o face saga in nomenclatoare la fiecare adaugare client/furnizor nou.
-
Din păcate așa am moștenit baza de date. Și nu știu cum as putea sa mut soldurile astfel încât sa fie ok și pentru saft. Căci denumirea cu 411.1.nume nu mi o accepta saga la schimbare conturi.
Nu mai lucra cu 4111.nume client.
-
Nu lucrez dar așa am moștenit baza cu aceste conturi. Și as vrea sa știu dacă le pot muta cumva. Și sper sa nu îmi dea eroare la SAFT.
-
O alta sugestie
In "Administrare" >>>> "Intretinere BD">>>> "Modificare coduri">>>>>> "Modificare cod client"....unde la:
Cod actual: inscrieti codul actual al clientului, de exemplu: 00001
Cod nou: inscrieti codul nou al clientului, sa presupunem: 1234567 - in prealabil creat in "Fisiere">>>> "Clienti" si unde in coloana cod ( prima coloana din antet) se va inscrie CUI-ul sau CIF clientului, nu cel dat automat de programul Saga.
In "Administrare" >>>> "Intretinere BD">>>> "Modificare coduri">>>>>> "Modificare cod client"....unde la:
Cod actual: inscrieti codul actual al clientului, de exemplu: 00001
Cod nou: inscrieti codul nou al clientului, sa presupunem: 1234567 - in prealabil creat in "Fisiere">>>> "Clienti" si unde in coloana cod ( prima coloana din antet) se va inscrie CUI-ul sau CIF clientului, nu cel dat automat de programul Saga.