TRANSFER/SCADERE PRODUCTIE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dobrescuc165

TRANSFER/SCADERE PRODUCTIE

#1 Mesaj de dobrescuc165 »

Buna ziua,am o cofetarie si urmatoarele gestiuni:materii prime,semifabricate,produse finite-cantitativ valorice si marfurile ,global valoric,lunar fac retetele compuse astfel:
-materii prime-consum prin retete din gest.mat prime-gest.prod finite sau gest semifabricate
semifabricatele-consum prin retete din gest.predatoare semifabr-gest.produse finite.
Pentru ca ramane lunar marfa pe stoc,nevanduta,prin transferuri operez din gest produse finite in gestiunea marfuri,cu pret vanzare pus la fiecare produs finit in articole.

M-am uitat pe notele contabile la sf.de luna in Articole contabile si nu se genereaza nicio nota contabila referitoare la aceste transferuri cand inchid luna.
Mentionez ca nu lucrez pe intrari/iesiri cu avize sa transfer in 408,doar prin transferuri asa cum am specificat din gest.cofetarie-prod finite,in marfuri si nici nu inchid prin note contabile sold cont 711 cu 345+341,soldul lui 711,pe rulaje=345+341.
Vanzarile sunt prin casa marcat si facturi in 707.

Nu inteleg unde gresesc caci soldul contului 121 are o diferenta foarte mare,rog ajutor!

pomparaus

Re: TRANSFER/SCADERE PRODUCTIE

#2 Mesaj de pomparaus »

Cum adica : ''Pentru ca ramane lunar marfa pe stoc,nevanduta,prin transferuri operez din gest produse finite in gestiunea marfuri,cu pret vanzare pus la fiecare produs finit in articole''
In primul rand produsul tau finit devine marfa la pretul lui de fabricatie, apoi marfa se vinde cu adaosul tau comercial prin 707.
Nu descarci produsul finit la nivel de marfa vanduta?
Fa si tu ''T-urile" pt.un produs : cum obtii produsul finit si la ce pret unitar, pleaca ca produs finit cu un pret si ajunge marfa - dupa cum spui tu cu alt pret?!....gasesti sigur unde gresesti si sigur gresesti ca eviti sa lucrezi cu 711, cont extrem de important in procesul de productie

Scrie răspuns