Sold 4551 - inchidere firma

dumiter

Sold 4551 - inchidere firma

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, spuneti-mi va rog daca este vreo varianta ca in cazul in care se doreste inchiderea firmei, dar este sold in 4551, sa se stinga soldul fara a fi trecut pe venituri?
Mulțumesc mult.

pinteae

Re: Sold 4551 - inchidere firma

#2 Mesaj de pinteae »

Daca nu vrei sa le preiei pe venituri, pentru ca vor fi impozitate, o solutie ar fi sa majorezi CS.
Anterior deschiderii procedurii de lichidare, majoreaza CS al firmei cu sumele creditate.
Printre altele, o sa ai nevoie de o expertiza contabila pentru certificarea sumelor imprumutate.
Eugen Pintea

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

Practic:
Asociații decid în AGA să convertească împrumuturile în aport la capitalul social.
Se face o majorare de capital social în baza unei hotărâri AGA.
Se întocmește un raport de expertiză contabilă care atestă valoarea creanței fiecărui asociat (nu e întotdeauna cerut de ONRC, dar este recomandat pentru transparență).
Se înregistrează modificarea la Registrul Comerțului.
contabil 4551 = 1012 (sau 1011) – pentru majorare capital
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

@dumiter : ce solduri mai ai, in ce conturi? Nu te apuca de majorare capital social pt.a evita plata impozite...

gheorghei642

#5 Mesaj de gheorghei642 »

In situatia existentei de disponibilitati banesti in conturi curente, pana la adoptarea hotararii de efectuare concomitentă a dizolvării şi lichidării societăţii, sumele certe lasate temporar la dispozitia entitatii de catre asociati pot fi restituite acestora.
In caz contrar, sumele reprezentand datorii fata de asociati (455) vor fi anulate(758).

Scrie răspuns