Buna ziua,
Am un angajat care are varsta de 20 de ani, student, este angajat de o luna, deci ia primul salariu. Este primul loc de munca.
La un salariu minim pe economie de 4050 lei, in saga imi da Deducerea Personala de 1.418 lei.
Pe site-urile de calcul al salariului net, gen: https://www.calculator-salarii.ro/4050-brut-calcul-salariu-net/, Deducerea Personala este de 810 lei
CAS si CASS au aceleasi valori si pe site-uri, si in SAGA.
La impozit insa, pe site-uri da 163 lei, in SAGA 102 lei
Imi poate explica cineva de ce este aceasta diferenta?
Multumesc anticipat!
impozit pe venit de 102 lei la salariul minim pe economie
- balazse246
Re: impozit pe venit de 102 lei la salariul minim pe economie
Hai sa vedem putin ce zice Codul Fiscal.
ART. 77 - Deducere personală
...
(3) Deducerea personală de bază se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 2.000 de lei peste nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna de realizare a venitului. În situaţia în care, în cursul aceleiaşi luni, se utilizează mai multe valori ale salariului minim brut pe ţară, se ia în calcul valoarea cea mai mică a salariului minim brut pe ţară.
...
(10) Deducerea personală suplimentară se acordă astfel:
a) 15% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este de până la nivelul prevăzut la alin. (3);