buna ziua,
intampinam o problema la care nu am gasit rezolvare si raspuns
am trimis baza de date prin mail la contabilitate pentru efectuarea procedurilor de inchidere luna august ,iar laprimirea bazei am observat ca nu mai exista pe luna septembrie facturi emise de noi si transmise in SPV. De asemenea au fost "sterse" unele plati si incasari prin banca tot din septembrie ,iar intrarile care nici acelea nu existau in programul nostru, le-am "gasit" in e-facturi si le-am descarcat de acolo ( sunt nevalidate in intrari). Am reusit sa descarcam fisierele transmise de noi in SPV ,in format xml ,dar nu se poate efectua importul
ce ar trebui sa fac?
probleme import facturi xml
- balazse246
Re: probleme import facturi xml
Ce inseamna ca nu se poate efectua importul? Ce mesaj de eroare iti apare.
Atentie mare despre cum va "jucati" cu baza de date, este diferenta in a face import dintr-o salvare de baza de date si restaurare de baza de date.
De altfel, daca tu trimiti baza de date la contabil ca sa se faca inchidere de luna, atunci pana cand nu a terminat nu mai inregistrezi nimic.
Totusi, cea mai buna solutie ar fi sa lucrati pe aceeasi baza de date, pentru aceasta ai doua optiuni:
- decideti la cine sa fie programul ca si "server", setati conexiunea ca pe celalalt calculator sa functioneze ca si "client";
- treceti pe Saga WEB.
Atentie mare despre cum va "jucati" cu baza de date, este diferenta in a face import dintr-o salvare de baza de date si restaurare de baza de date.
De altfel, daca tu trimiti baza de date la contabil ca sa se faca inchidere de luna, atunci pana cand nu a terminat nu mai inregistrezi nimic.
Totusi, cea mai buna solutie ar fi sa lucrati pe aceeasi baza de date, pentru aceasta ai doua optiuni:
- decideti la cine sa fie programul ca si "server", setati conexiunea ca pe celalalt calculator sa functioneze ca si "client";
- treceti pe Saga WEB.
lucram in acest fel de cel putin 10 ani si astfel de probleme nu am intampinat , stim ca atunci cand baza este la contabil noi nu mai lucram in SAGA
Acum a incercat si contabila toate variantele sa fie readuse facturile emise si transmise, a descarcat ceva fisiere de acolo ,fisiere xml care nu pot fi importate din "diverse"-import facturi si nici dela"iesiri"-import facturi ,
de asemenea nu mai avem incasarile din banca (aste a nu e o problema fiindca o sa le reluam de pe extrase)
Acum a incercat si contabila toate variantele sa fie readuse facturile emise si transmise, a descarcat ceva fisiere de acolo ,fisiere xml care nu pot fi importate din "diverse"-import facturi si nici dela"iesiri"-import facturi ,
de asemenea nu mai avem incasarile din banca (aste a nu e o problema fiindca o sa le reluam de pe extrase)
cred ca a inceput aceasta problema dupa descarcarea noi variante saga c.3.0.595, si la salvarea bazei de date din data de 22.09.2025 s-a intamplat ceva
- balazse246
Incearca prin "drag&drop", ar trerbui sa functioneze importul din fisier xml generat pe baza de e-factura.
multumesc frumos pentru raspunsuri,
am reintrodus datele manual ,sper sa nu mai intampinam astfel de probleme pe viitor
stima,
am reintrodus datele manual ,sper sa nu mai intampinam astfel de probleme pe viitor
stima,